Apple lansirao revolucionarni pametni ručni sat

Apple Watch prvi je veliki proizvod direktora Applea Tima Cooka, a može se naručiti preko interneta i isprobati u trgovini, ali još ne i odnijeti kući

Potrošači u Australiji okupili su se jučer ispred sydneyske trgovine tvrtke Apple ne bi li prvi vidjeli kako izgleda novi pametni ručni sat za koji se očekuje da bude veliki hit.

Kupci će ga 24. travnja moći kupiti preko interneta ili rezervacijom u trgovinama, među ostalima i u skupim modnim buticima Pariza, Londona i Tokija. To odražava Appleovu strategiju pozicioniranja toga nosivog računala među modne dodatke bez kojih se ne može.

U petak ujutro glavna Appleova australska trgovina u financijskoj četvrti Sydneya bila je prepuna onih koji su htjeli vidjeti novi uređaj, ali pred trgovinom je u redu čekalo tek dvadesetak ljudi, što je dosta skromno kad je u pitanju Appleovo lansiranje novog proizvoda.

Alexander Bock, turist iz Njemačke s ruksakom na leđima, stajao je pred staklenom fasadom Appleove trgovine, piše Reuters, i rekao kako se nada da će uštedjeti dovoljno da kupi sportsku verziju sata.

Početna cijena sportskog Apple Watcha u Sjedinjenim je Državama 349 dolara (2500 kuna), a standardnog 549 (4000 kuna). Skupe verzije s 18-karatnim zlatom stoje od deset do 17 tisuća dolara (72 do 121 tisuću kuna).

 

Hina