Udruga Neuron: Bajkeri iz cijelog svijeta u akciji 'Bukom motora protiv tišine ALS-a'

Do danas su sudjelovanje potvrdili bajkeri iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Italije i Španjolske. Akciju podržava i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović

 

Udruga Neuron pokreće ove godine međunarodnu akciju 'Bukom motora protiv tišine ALS-a' kako bi cijelom svijetu skrenuli pozornost na ovu smrtonosnu bolest. Cilj akcije je podići svijest o ALS-u, ali i sakupiti potrebna sredstva za nabavu komunikatora koja neverbalnim pacijentima i njihovim obiteljima olakšavaju situaciju, a ne mogu se ostvariti preko zdravstvenog osiguranja.

"Akcija se organizira 23. svibnja, čime ujedno i obilježavamo Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti (21. svibnja). Voljeli bismo da se taj dan u što većem broju gradova (država) točno u podne upali što više motora i da krenu iz centra u vožnju gradom. Relaciju vožnje molimo da samostalno dogovorite s upravom grada. Također molimo sudionike da prije pokretanja motora upišu stanje kilometara, te da nakon odvožene relacije to ponovno učine i da nam nakon akcije dostave podatke o prijeđenim kilometrima u akciji.
Svi sudionici pozvani su na cjelodnevno druženje u Zagrebu, gdje će biti upriličen i glazbeno-zabavni program u sklopu centralnih događanja. Izazovimo najveću buku motora! Molimo da ovu informaciju proslijedite svim prijateljima u zemlji i inozemstvu, svim grupama i skupinama ljubitelja motora, kako bi informacija o akciji došla do svakog bajkera", kaže Slavica Horvat, predsjednica udruge Neuron.

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje u akciji mogu potvrditi do 1. svibnja te iz udruge Neuron upućuju zamolbu da im dostavite broj sudionika u akciji, grad, kao i broj bajkera koji bi se dovezli u Zagreb. Do danas su sudjelovanje potvrdili bajkeri iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Italije i Španjolske. Akciju podržava i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte porukom na Facebook stranici udruge Neuron.

Udruga Neuron i partner ISKON u zajedničkoj akciji pozivaju vas da da podrže misiju Udruge Neuron i osiguraju dostojanstveni život oboljelima od ALS-a pozivom na humanitarni telefon 060 9201 (poziv iz svih mreža 5 kuna + pdv)

Žiro račun:

Kunski: IBAN HR 223300031553355921

Devizni: HR8023300031553355778

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti