Bračni terapeut: Facebook nije dobro mjesto za stvaranje kvalitetnog odnosa s partner(ic)om

Velik dio od oko 1,4 milijarda korisnika Facebooka sve češće svoj život vodi upravo na ovoj društvenoj mreži

 

Želite li osnažiti svoj odnos s partnerom ili partnericom hitno se međusobno 'odfrendajte' s Facebooka, poručuje njujorški bračni terapeut Ian Kerner.

Kerner je nedavno nakratko otvorio Facebook profil i vrlo brzo ustanovio kako Facebook aktivnost negativno utječe na njegov brak.

"Nedavno sam zaključio da ne želim da mi supruga bude Facebook-prijateljica. Naime, nisam želio nikakve dodatne informacije. Zapravo... želio sam ih što manje, više tajnovitosti i nepredvidljivosti", rekao je za Independent.

"Uopće me nije zanimao njezin post o tomu da je jako umorna i da je taj dan popila treću šalicu kave. Vrlo sam je brzo skinuo s popisa Facebook-prijatelja, a to preporučujem svim parovima", savjetuje Kerner.

Velik dio od oko 1,4 milijarda korisnika Facebooka sve češće svoj život vodi upravo online. Kerner ne negira da vas mnoštvo informacija što ih vaš partner ili partnerica objavljuju na svojoj Facebook stranici mogu zbližiti, no upozorava i da je braku ili u vezi važno njegovati i malo tajnovitosti.

"Tajnovitost i nepredvidljivost svakoj vezi daju posebnu dimenziju", uvjeren je njujorški bračni terapeut.

Hina

 

Povezane vijesti