Pokretom protiv Parkinsona: Fizikalna terapija za Parkinsonove bolesnike obvezno na teret HZZO-a

​U okviru manifestacije, održane pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba, pokazane su vježbe koje se preporučaju za oboljele

 

Unatoč kiši,  u zagrebačkom parku Maksimiru održana je akcija 'Pokretom protiv Parkinsona' čiji su sudionici zajedničkom šetnjom dali potporu oboljelima od Parkinsonove bolesti i Parkinson plus sindroma. 

"Cilj ove akcije je bio podizanje svijesti i bolje informiranje javnosti o Parkinsonovoj bolesti te vitalne i protektivne važnosti fizičkih aktivnosti kod oboljelih. Budući da od ove teške i progresivne bolesti obolijeva sve veći broj naših građana, neobično je bitno ukazati na važnost provođenja fizikalne terapije te upoznati cjelokupnu javnost s ovim brzorastućim problemima i za obitelji i za zdravstveni sustav. Namjera nam je potaknuti i mjerodavne u zdravstvu da fizikalnu terapiju za Parkinsonove bolesnike uključe u redovito propisivanu terapiju na teret HZZO-a“, izjavila je prim.dr.sc. Vladimira Vuletić, predsjednica udruge Parkinson i mi.

U okviru programa te manifestacije, održane pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba, pokazane su vježbe koje se preporučaju za oboljele, dijelili su se građanima informativni letci, održan je kulturni i donatorski program.

Hina

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

 

Povezane vijesti