GASTRO KUTAK

Poslastica koju svi volimo - SAMOBORSKE KREMŠNITE

Kremšnita je poznata poslastica koja porijeklo vjerojatno vuče iz Austro-ugarskog carstva, ali neki izvori upućuju i na francuske korijene budući da je u poljskoj ovaj desert poznat pod nazivom napoleonka

Sredinu tjedna obogatite VARAŽDINSKIM KLIPIĆIMA

Isprobajte ovaj tradicionalni recept na kojem se baziraju mnogi klipići koje kupujete u pekarnama. Njegova tajna su uobičajeni sastojci koji su samo malo drukčije izbalansirani

Ideja za današnji ručak - ZAGORSKA JUHA

Zagorska juha je klasik u većini restorana. Za domaću varijantu potrebno je malo više truda i puno dobre volje

Petak zaslužuje brzi ČOKOLADNI MOUSSE

Mousse od čokolade izmislio je Henri Toulouse Lautrec početkom 20. stoljeća. Prvo ga je nazvao ‘majoneza od čokolade‘, ali na sreću ime se brzo promijenilo na ‘mus od čokolade‘ ili na francuskom ‘mousse au chocolat‘

Dan žena - TRI RECEPTA ZA FITNESS DAME

Danas sve mora biti u znaku žena, a mi vam donosimo tri vrlo prikladna recepta

Ručak gotov, imamo PASTIRSKU PITU

Pastirska pita je tradicionalni britanski mesni složenac koji se u originalu priprema od mljevene janjetine. U nedostatku istog, poslužite se junetinom ili miješanim mljevenim mesom

Nemojte biti u banani zbog ponedjeljka, nego se radije počastite BANANA KOLAČEM

Prosječna banana sadrži 1 g proteina, 3 g vlakana, 27 g ugljikohidrata, 4 g šećera, 43 mg magnezija, a možda i najvažnije od svega - 460 mg kalija. Smanjiti će i grčeve mišića prilikom napora u roku od petnaest minuta

SALATA S TUNOM jamči vam super ručak za desetak minuta

Tuna je odličan izvor proteina i omega-3 masnih kiselina i općenito je jedan od najdostupnijih izvora proteina, nakon piletine. Može se pripremati na razne načine, a mi vam donosimo jednostavan, svima dostupan recept

Vatreno voće - ANANAS I JAGODE U PLAMENU

Rastopimo šećer u karamel, dodamo kriške svježeg ananasa, zalijemo sokom od naranče te dodamo maslac, anis i štapić od vanilije. Zalijemo konjakom te pustimo da se kratko zapali. Serviramo uz sladoled od vanilije i svježe metvice

Ideje za BRZI I ZDRAVI DORUČAK, izgovora nema

Znate onu izreku 'doručak pojedi sam, ručak podjeli s prijateljem, a večeru daj neprijatelju'? Sigurno znate sve i o važnosti prvog obroka u danu. Sve znate i znamo, ali ga ipak često preskočimo s raznim izlikama. Ideje koje vam danas donosimo natjerat će vas da zavolite doručak i ne uzimaju ...

Tradicionalno i legendarno - ZLEVANKA

Zlevanka je tradicionalno Međimursko jelo, a karakteristična je i za sve krajeve sjevernog hrvatskog podneblja

DUBROVNIK Villa Dubrovnik zapošljava šest kupališnih radnika

Villa Dubrovnik hotelsko turističko d.d. objavila je natječaj za šest kupališnih radnika/ca, na određeno

BELIŠĆE Inkluzivna kuća Zvono zapošljava dva radna asistenta

Inkluzivna kuća Zvono objavila je natječaj za dva radna mjesta radnih asistenata/tica u Belišću iz Osječko-baranjske županije, na određeno, radi novootvorenih poslova