Izvan Italije izraz 'bolognese umak' često se koristi za umak na bazi rajčice u koji je dodano mljeveno meso - takvi umaci zapravo su obično sličniji ragù alla napoletana. Iako se u Italiji ragù alla bolognese ne priprema sa špagetima, 'spaghetti bolognese' postali su popularno jelo u mnogim ...
Želite li svoje ukućane iznenaditi jednostavnim i ukusnim obrokom, savjetujemo vam da napravite musaku s krumpirom. Postoje brojne varijate ovog jela, a mi vam donosimo recept koji se može napraviti u samo pola sata
Tražite li bundevu za bučnicu, birajte običnu uljnu bundevu. Mlado meso ove bundeve je gotovo bijele boje i na tržnicama ga vrlo često možete kupiti već naribano i olakšati si posao
Kremšnita je poznata poslastica koja porijeklo vjerojatno vuče iz Austro-ugarskog carstva, ali neki izvori upućuju i na francuske korijene budući da je u poljskoj ovaj desert poznat pod nazivom napoleonka
Isprobajte ovaj tradicionalni recept na kojem se baziraju mnogi klipići koje kupujete u pekarnama. Njegova tajna su uobičajeni sastojci koji su samo malo drukčije izbalansirani
Zagorska juha je klasik u većini restorana. Za domaću varijantu potrebno je malo više truda i puno dobre volje
Mousse od čokolade izmislio je Henri Toulouse Lautrec početkom 20. stoljeća. Prvo ga je nazvao ‘majoneza od čokolade‘, ali na sreću ime se brzo promijenilo na ‘mus od čokolade‘ ili na francuskom ‘mousse au chocolat‘
Danas sve mora biti u znaku žena, a mi vam donosimo tri vrlo prikladna recepta
Pastirska pita je tradicionalni britanski mesni složenac koji se u originalu priprema od mljevene janjetine. U nedostatku istog, poslužite se junetinom ili miješanim mljevenim mesom
Prosječna banana sadrži 1 g proteina, 3 g vlakana, 27 g ugljikohidrata, 4 g šećera, 43 mg magnezija, a možda i najvažnije od svega - 460 mg kalija. Smanjiti će i grčeve mišića prilikom napora u roku od petnaest minuta
Tuna je odličan izvor proteina i omega-3 masnih kiselina i općenito je jedan od najdostupnijih izvora proteina, nakon piletine. Može se pripremati na razne načine, a mi vam donosimo jednostavan, svima dostupan recept
Rastopimo šećer u karamel, dodamo kriške svježeg ananasa, zalijemo sokom od naranče te dodamo maslac, anis i štapić od vanilije. Zalijemo konjakom te pustimo da se kratko zapali. Serviramo uz sladoled od vanilije i svježe metvice
Znate onu izreku 'doručak pojedi sam, ručak podjeli s prijateljem, a večeru daj neprijatelju'? Sigurno znate sve i o važnosti prvog obroka u danu. Sve znate i znamo, ali ga ipak često preskočimo s raznim izlikama. Ideje koje vam danas donosimo natjerat će vas da zavolite doručak i ne uzimaju ...
Zlevanka je tradicionalno Međimursko jelo, a karakteristična je i za sve krajeve sjevernog hrvatskog podneblja
Villa Dubrovnik hotelsko turističko d.d. objavila je natječaj za šest kupališnih radnika/ca, na određeno
Inkluzivna kuća Zvono objavila je natječaj za dva radna mjesta radnih asistenata/tica u Belišću iz Osječko-baranjske županije, na određeno, radi novootvorenih poslova
Izvan Italije izraz 'bolognese umak' često se koristi za umak na bazi rajčice u koji je dodano mljeveno meso - takvi umaci zapravo su obično sličniji ragù alla napoletana. Iako se u Italiji ragù alla bolognese ne priprema sa špagetima, 'spaghetti bolognese' postali su popularno jelo u mnogim drugim dijelovima svijeta
> Pošalji svoj recept
IN PORTAL
URIHO BRAILLE - čitaj dodirom
SOIH održao online raspravu 'Fokusirajmo se' o Zakonu o osobnoj asistenciji
SELMA BLAIR Slavna glumica postala je zagovornica prava osoba s invaliditetom
UIR ZAGREBA Obilježen Nacionalni dan invalida rada
Prilagodba udžbenika za slijepe i slabovidne učenike Županijske udruge slijepih Split
KRVAVO MILOSRĐE? Nacionalni dan žalosti za osobe s invaliditetom koje su ubili bliski ljudi