CeDePe Zagreb: Mogućnosti (samo)zapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom

Dan otvorenih vrata bit će održan s ciljem informiranja građana, studenata, poslodavaca i institucija, kroz edukativna predavanja i radionice, o programima i iskustvima koje polaznici i partneri stječu sudjelovanjem u aktivnostima STARTUP projekta

 

CeDePe Zagreb, u sklopu projekta 'STARTUP Program - Mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom' organizira Dan otvorenih vrata, 1. ožujka 2016. od 14 do 18 sati, u prostorima udruge CeDePe Zagreb, Podružnica Sloboština, Zahradnikova 12.

Dan otvorenih vrata bit će održan s ciljem informiranja građana, studenata, poslodavaca i institucija, kroz edukativna predavanja i radionice, o programima i iskustvima koje polaznici i partneri stječu sudjelovanjem u aktivnostima STARTUP projekta.

Projekt je sufinanciran u sklopu grant sheme 'Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s tjelesnim invaliditetom' u okviru Operativnog programa 'Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.'

Projekt ukupne vrijednosti 119.284,92 eura sufinancira Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, a usmjeren je na povećanje konkurentnosti osoba s tjelesnim invaliditetom na tržištu rada kroz razvoj vještina za zapošljavanje i mogućnosti za samozapošljavanje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Gradu Zagrebu.

CeDePe Zagreb provodi projekt u suradnji s partnerima Udruga tjelesnih invalida Bjelovar i Učilište za poslovno upravljanje - Ustanova za obrazovanje odraslih, uz suradničku potporu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Bjelovar i Zagreb. Trajanje projekta je 16 mjeseci (od 14. travnja .2015. do 13. kolovoza 2016.). Ciljnu skupinu čini 35 osoba s tjelesnim invaliditetom u Bjelovaru i Zagrebu uključenih u aktivnosti treninga: stručno osposobljavanje, trening osobnih i poslovnih vještina i motivacije te praktikume uz potporu radnih instruktora.

Opći cilj projekta je povećati mogućnosti zapošljavanja osoba s tjelesnim invaliditetom (OSI) u Hrvatskoj što će doprinijeti povećanju sveukupne zapošljivosti ciljne skupine u uključenim županijama sa sadašnjih 1,4 posto na 2,5 posto u narednih sedam godina.

Kristina Negulić 

 

Povezane vijesti