Edukacija u Karlovcu: Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom

Ciljnu skupinu projekta čini 13 članova Udruge s područja Karlovačke županije čije je zajedničko obilježje najteža vrsta i stupanj invaliditeta

 

U karlovačkom restoranu Kristal, prošlog tjedna, održana je druga faza edukacije za korisnike usluge osobne asistencije i osobne asistente.

Edukacija je provedena u sklopu projekta Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom na području Karlovačke županije koji provodi Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije (UOSIKAŽU).

Projekt se provodi u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom unutar programa “Jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju”.

Bespovratna sredstva potječu iz Europskog socijalnog fonda i državnog proračuna Republike Hrvatske. Specifični je cilj projekta proširiti pružanje usluge osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta na području Karlovačke županije zapošljavanjem osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Ciljnu skupinu projekta čini 13 članova Udruge s područja Karlovačke županije čije je zajedničko obilježje najteža vrsta i stupanj invaliditeta te 13 nezaposlenih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada u evidenciji HZZ-a koje su korisnici usluge osobnih asistenata odabrali za osobne asistente.

Izvor: Facebook profil UOSIKAŽU

 

Povezane vijesti