Udruga Zamisli: Ciklus rasprava o položaju i pravima studenata s invaliditetom

Unatoč velikom broju studenata s invaliditetom, u Hrvatskoj još uvijek nije razvijen sustav podrške ovim akademskim građanima koji je kvalitetan i u potpunosti funkcionalan

 

Udruga Zamisli 7. travnja u Kući Europe u Zagrebu (od 10 do 18 sati) organizira sastanak mladih i donositelja odluka.

Tema sastanka je podrška studentima s invaliditetom, a u raspravi će sudjelovati mlade osobe s invaliditetom i predstavnici institucija. Podsjetimo, unatoč velikom broju studenata s invaliditetom koji pohađaju fakultete, u Hrvatskoj još uvijek nije razvijen sustav podrške studentima s invaliditetom koji je kvalitetan i u potpunosti funkcionalan. Stoga je udruga, u suradnji sa Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te Studentskim pravobraniteljem Sveučilišta u Zagrebu, pokrenula projekt "Podrška studentima s invaliditetom".

Projekt je financiran sredstvima Erasmus+ programa Europske unije, a cilj mu je potaknuti aktivno sudjelovanje mladih s invaliditetom u društvu te pomoći razvijanju kvalitetnog i održivog sustava podrške studentima s invaliditetom kroz strukturirani dijalog i suradnju svih relevantnih dionika iz područja visokog obrazovanja.

Prvi sastanak mladih i predstavnika institucija održat će se u Zagrebu (7. travnja), nakon čega slijede sastanci u: Koprivnici (13. travnja), Osijeku (21. travnja), Rijeci (4. svibnja), Splitu (11. svibnja) i Zadru (18. svibnja). Projekt traje 10 mjeseci, a obuhvatit će i istraživanje o postojećim sustavima podrške studentima s invaliditetom u Hrvatskoj među samim mladima i predstavnicima relevantnih institucija putem fokus grupa te internet upitnika.

Svjetlana Marijon

 

Povezane vijesti