Ispunite upitnik kojim se mjeri kvaliteta usluga studentima s invaliditetom

Studentica poslijediplomskog doktorskog studija „Prevencijska znanost i studij invaliditeta", Ivona Salaj na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu treba pomoć

 

Naime, njezin doktorat odnosi se na ulogu studenata s invaliditetom u provedbi obrazovne politike. Pomoć u istraživanju se odnosi na ispunjavanje upitnika.

Upitnik se ispunjava online, a nalazi se na linku http://goo.gl/forms/oXaxmlSwvq . Njime se mjeri kvaliteta usluga koje fakultet pruža studentima s invaliditetom. Upitnik se sastoji od dvije skupine pitanja: 1. Očekivanja (26 pitanja) i 2. Zadovoljstvo (29 pitanja) te kratak set pitanja o demografskim podacima (spol, dob, fakultet koji pohađaš i slično). U području „Očekivanja“ procjenjujete vaša očekivanja od fakulteta (prije upisa), dok u području „Zadovoljstvo“ procjenjujete vaše trenutno zadovoljstvo fakultetom na kojem studirate. U obje skupine ponavljaju se potpuno ista pitanja, samo će se vaši odgovori razlikovati u odnosu na ono što ste očekivali ("očekivanja") i ono što ste dobili na fakultetu ("zadovoljstvo").

Upitnik ne traži od vas da upisujete odgovore, već samo procjenjujete svoja očekivanja, odnosno zadovoljstvo sustavom podrške, odabirom klika na skali od 1 do 5 (od potpunog neslaganja do potpunog slaganja ). Upitnik se sastoji od 55 tvrdnji, a za ispunjavanje vam treba oko 15 minuta.

Nakon ispunjavanja upitnika, klikom na polje „SEND“, upitnik je poslan. S obzirom da upitnik ide preko linka, Ivona Salaj ne vidi tko ga je ispunio. Na taj način se štiti vaša anonimnost i povjerljivost podataka.

Rok za popunjavanje upitnika je 30. lipnja. Nadam se da ćete uz sve svoje obveze uspjeti odvojiti 15 minuta za ovo istraživanje i na taj način pomoći meni osobno u izradi doktorata, ali i utjecati na promjene koje fakulteti trebaju uvesti da bi vaše studiranje bilo kvalitetnije, a vi bili zadovoljniji - kaže Salaj.

 

Tekst: Božica Ravlić