Udruga slijepih Istre: Kuća svjetla poboljšala je život svim kategorijama osoba s invaliditetom

Uz župana Istarske županije, Valtera Flega, u lipnju je Libero Soldatić prerezao vrpcu Kuće svjetla, čime je označeno svečano otvorenje ovog sportsko-rekreativnog objekta

Kuća svjetla

U prostorijama Udruge slijepih Istarske županije predsjednik udruge Zlatko Kufitć održao je sastanak sa Daisy i Liberom Soldatić s ciljem rezimea svih događanja posljednjih mjeseci.

"Najprije bi se htjeli zahvaliti svim dobrim ljudima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u Humanitarnom balu koji je organiziran u svibnj 2016. u Sidneyu u Australiji: Karlu Biliću, Ivanu Botiću, Ireni Forbes, Hrvatskom klubu 'Braće Radić', dr. Veroniki Jakovac, Jimu Jeliću, Angelu Kršanoviću, Borisu i Katici Laurić, Tomu Loretiću, Petru i Theresi Lovrić, Nedu Maruniću, Toniju i Pierini Mandrić, Robertu Pinčeviću, Sestri Regini, Sestri Matiji, Anthonu Sibiliću, Daisy i Liberu Soldatiću, Zoranu, no posebnu zahvalu uputili bismo Gini Sinožić, koja ne samo da je već nekoliko puta sudjelovala u humanitarnom balu, nego je i donirala svoje likovne umjetnine za aukciju. Gina Sinožić slikanjem se počela baviti nakon odlaska u mirovinu, te joj to veoma dobro ide", zahvalili su iz Udruge slijepih Istarske županije.

Prikupljena sredstava na balu utrošit će se za opremanje „Kuće svjetla“ u Cukrićima na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići.

Uz župana Istarske županije, Valtera Flega, u lipnju je Libero Soldatić prerezao vrpcu Kuće svjetla, čime je označeno svečano otvorenje ovog sportsko-rekreativnog objekta te je započeto s njezinim korištenjem, ne samo za potreba članova Udruge, nego za sve kategorije osoba s invaliditetom.

"Zahvaljujemo svima koji su bili uz Udrugu slijepih Istarske županije te pomogli nam i pridonijeli poboljšanju kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji", poručuju iz Udruge.

In Portal 

 

Povezane vijesti