Pazin: Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom traži vozača kombi vozila

Društvo okuplja osobe s najmanje 40 posto tjelesnog invaliditeta, a trenutno broji više od 100 članova različite dobi

 

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pazin objavilo je natječaj za vozača/icu kombi vozila u Pazinu na području Istarske županije, na određeno radi zamjene.

Radno vrijeme je dvokratno i na 20 sati tjedno. Zaposlenje je bez mogućnosti smještaja, a naknada za prijevoz je djelomična. Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju terenski rad.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se završena srednja škola od tri ili četiri godine, uz radno iskustvo od pet godina. Potrebno je imati vozački ispit B kategorije.

U opis poslova spada prijevoz osoba s tjelesnim invaliditetom.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 2. veljače, a rok za prijavu je do 21. veljače 2017. godine.

Zainteresirani se mogu javiti pisanom zamolbom na email adresu poslodavca: dtipazindti@gmail.com, ili na mobitel: 099/6211755.

Društvo tjelesnih invalida Pazin djeluje na području Središnje Istre, obuhvaćajući Grad Pazin te općine: Cerovlje, Lupoglav, Gračišće, Tinjan, Sv. Petar u Šumi, Motovun, Karojba. Okuplja osobe s najmanje 40 posto tjelesnog invaliditeta. Udruga trenutno broji više od 100 članova različite dobi, sa stalnom tendencijom povećanja broja članova.

Kako je istaknuto na internetskim službenim stranicama Udruge, ista je osnovana s ciljevima:

- zaštita i promicanje ljudskih prava i sloboda, socijalnih, zdravstvenih, kulturnih, informacijskih i sportsko-rekreativnih interesa osoba s tjelesnim invaliditetom bez namjere stjecanja dobiti

- unapređivanje medicinske, edukativne, profesionalne i socijalne rehabilitacije, te zapošljavanja osoba s invaliditetom,

- rješavanje problema arhitektonskih barijera,

- praćenje i predlaganje izmjena i dopuna zakonskih propisa u korist osoba s tjelesnim invaliditetom i pružanje pomoći u ostvarivanju njihovih zakonskih prava,

- pomoć redovnim članovima u ostvarivanju rehabilitacije i zaštite, pomoć pri nabavi ortopedskih i drugih pomagala, te organiziranje aktivnosti na usmjerenje roditelja u provođenju rehabilitacije oboljele djece.

Društvo provodi akcije zagovaranja i senzibilizacije javnosti:

- akcije protiv arhitektonskih barijera,

- kampanja upozoravanja na parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom.

K. Klanjčić