Krapina: Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama dodijeljeno 250 tisuća kuna

Iznos je namijenjen za poludnevni boravak kojem je cilj povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama


 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je 250 tisuća kuna Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Krapina za Poludnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama koji ova udruga uspješno provodi već četvrtu godinu.

Program obuhvaća skrb za socijalno osjetljive skupine, četiri sata dnevno. Cilj ovog programa je povećati socijalnu uključenost odraslih osoba s invaliditetom, njih desetak s područja Krapinsko-zagorske županije, koje nisu obuhvaćene ni jednim organiziranim tretmanom, na način da se postigne prevencija institucionalizacije, socijalizacija ciljane skupine, dugoročno stvori mreža usluga za osobe s invaliditetom na području Krapinsko – zagorske županije, u suradnji sa jedinicama regionalne i lokalne samouprave, povećavajući izbor, obim, kvalitetu i kvantitetu dostupnih usluga za osobe s invaliditetom.

Putem ovog programa korisnici razvijaju kompetencije u raznim životnim područjima, potrebne za život izvan institucije, a nastavljaju živjeti u dosadašnjem socijalnom okruženju, u svojim obiteljima. Partneri na programu su Centar za socijalnu skrb Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Općina Đurmanec i Grad Krapina.

Anita Blažinović