Dobra vijest: Tvrtka APIS IT stipendira studente s invaliditetom

Stipendije iznose 2500 kuna mjesečno, a uz stručne prakse stipendisti po uspješnom završetku studija mogu računati na posao u struci APIS IT-u

 

Nakon provedenog javnog natječaja, APIS IT potpisao je u ponedjeljak, 26. veljače 2018. ugovore o stipendiranju sa četvero studenata s invaliditetom za tekuću akademsku godinu. Riječ je o studentima s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu (studij Baze podataka i baze znanja) Ekonomskog fakulteta (studij Poslovne ekonomije) te Filozofskog fakulteta u Zagrebu (smjerovi Informatika te Govorništvo i informacijske znanosti).

Potpisujući ugovore o stipendiranju, predsjednik Uprave Saša Bilić istaknuo je da APIS IT kao društveno odgovorna tvrtka nastavlja ovu praksu kako bi studentima s invaliditetom omogućili uvjete za uspješno studiranje i tako utjecali na povećanje broja mladih s invaliditetom u ukupnoj studentskoj populaciji.

"Uz pravo na jednak pristup obrazovanju, jednako je važno da našim stipendistima kao osobama s invaliditetom osiguravamo priliku za brže i lakše uključivanje u svijet rada", rekao je Bilić.

Stipendije iznose 2500 kuna mjesečno, a uz stručne prakse stipendisti po uspješnom završetku studija mogu računati na posao u struci APIS IT-u, hrvatskoj IT tvrtki koja je u široj javnosti poznata po nizu uspješnih projekata u informatizaciji javne uprave. Uz ugovore o stipendiranju u ponedjeljak je potpisan i ugovor o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa za osobu s invaliditetom.

In Portal

 

Povezane vijesti