UDRUGA ZAMISLI Održava se još jedan orijentacijski tjedan za brucoše s invaliditetom

Udruga Zamisli djeluje od 2005. godine kao udruga za promicanje kvalitetnoga obrazovanja osoba s invaliditetom

 

Ove je nedjelje, 8. rujna, u Udruzi Zamisli započeo peti po redu orijentacijski tjedan  za brucoše s invaliditetom u sklopu projekta 'Od mature do studenske avanture'.

Sudionici će se u tjedan dana upoznati sa svojom studenskom svakodnevicom. Za mnoge od njih ovo je prava prilika da saznaju svoja prava koja imaju kao studenti s invaliditetom. Osim toga, brucoši će imati priliku sudjelovati na terenskome djelu informiranja. U sklopu radionice će im biti omogućen posjet svim zagrebačkim fakultetima, studenskim domovima i menzama. Tijekom ovoga tjedna brucoši će biti smješteni u zagrebačkome hotelu Laguna gdje će se cjelodnevni program i održavati sve do četvrtka 12. rujna. Ovaj projekt financiran je od strane zaklade Hrvatska za djecu.

Inače, Udruga Zamisli djeluje od 2005. godine kao udruga za promicanje kvalitetnoga obrazovanja osoba s invaliditetom. Ona je članica zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj. Neki od njihovih ciljeva su uključivanje mladih u sustav obrazovanja, aktivnosti vezane uz mobilnost, zapošljavanje, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, sudjelovanje u političkome i javnome životu, rekreaciju i razonodu, osiguravanje pomoći u svakodnevnom životu, suradnju s obrazovnim institucijama te razvoj međunarodne suradnje.

Dejana Rakić

 

Povezane vijesti