UDRUGA ZAMISLI Kako se mlade osobe s invaliditetom mogu pripremiti za državnu maturu

Na našim radionicama, uz ostalo, još će biti riječi o načinu prijave u sustav državne mature, kvalitetnom učenju, saznavanju više o pravima iz sustava socijalne skrbi, saznavanju što sve nudi studentski život za mladu osobu s invaliditetom, poručuju iz Udruge Zamisli

 

Udruga Zamisli poziva sve osobe s invaliditetom da se uključe u pripremu za polaganje državne mature i upis na željeni fakultet.

Kako se ova školska godina lagano približava svome kraju, došlo je vrijeme za pripremu i ponavljanje gradiva potrebnoga za testiranje znanja na Državnoj maturi i razredbenim postupcima za prijavu na fakultete. Potaknuti pozitivnim iskustvima njihovih korisnika, samih mladih s invaliditetom, Udruga Zamisli već devetu godinu za redom realizirati radionice motiviranja mladih na uključivanje u visoko obrazovanje.

Kroz ovu aktivnost korisnici se mogu informirati, osnažiti i uz pomoć volontera na vrijeme i adekvatno se pripremiti za polaganje ispita. Postoji mogućnost rada s volonterom na osobnoj razini. Ukoliko su volonter i sudionik/ica priprema iz drugih gradova tada postoji mogućnost rada preko Skypa. Pripreme su besplatne.

- Što to znači? Od prosinca 2019. godine do srpnja 2020. godine sastajat ćemo se na obaveznim radionicama grupnoga savjetovanja dva puta mjesečno. Na tim radionicama će još biti riječi o načinu prijave u sustav državne mature, kvalitetnom učenju, upoznavanje s volonterima koji će vam pomoći u svladavanju gradiva, saznavanju više o pravima iz sustava socijalne skrbi, saznavanju što sve nudi studentski život za mladu osobu s invaliditetom. Oni koji iz nekoga razloga budu spriječeni osobno doći na radionicu, mogu nam se pridružiti i putem Skypea - poručuju iz Udruge Zamisli.

Prijave za pripreme za državnu maturu i razredbene postupke osobama s invaliditetom otvorene su do ponedjeljka (25. studenoga) u 16 sati, a šalju se putem obrasca docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV7xzaxyIVsH1VeSj-47-SuEFytxIkiS-O8DKv7UBb7P-FhQ/viewform.

Za eventualna pitanja vezana za radionicu, možete im se obratiti na mail: pripreme@zamisli.hr; ili na broj mobitela: 0915947288.

Dejana Rakić