LOBOR Dom za odrasle osobe Lobor-grad jedan od partnera na projektu Podrška po mjeri korisnika

Projektom je planiran obuhvat 60 osoba s invaliditetom - s teškoćama mentalnog zdravlja, te 60 članova obitelji u Brodsko-posavskoj, Istarskoj, Požeško-slavonskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji

 

Dom za odrasle osobe Lobor-grad jedan je od partnera na projektu Podrška po mjeri korisnika čiji nositelj je Dom Vila Maria iz Pule. Projekt se provodi u sklopu Poziva Europskog socijalnog fonda Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - FAZA 1, a svrha je doprinijeti socijalnom uključivanju osoba s problemima mentalnog zdravlja kroz socijalne usluge koje se pružaju u domu korisnika. Članovi obitelji korisnika će također biti uključeni te će im se pružati podrška.

Projektom je planiran obuhvat 60 osoba s invaliditetom - s teškoćama mentalnog zdravlja, te 60 članova obitelji u Brodsko-posavskoj, Istarskoj, Požeško-slavonskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 1.490.356,62 kuna.

Na području Krapinsko-zagorske županije predviđeno je pružanje usluge osnaživanja i savjetovanja, odnosno psihosocijalne podrške u obitelji za 15 osoba s problemima duševnog zdravlja te članove njihovih obitelji.

Stručnjaci bi procjenjivali koju vrstu podrške osobe s invaliditetom i obitelji najviše trebaju te prilagođavali planove rada svakoj osobi, odnosno obitelji prema njihovim potrebama. Dolazak stručnjaka u domove korisnika dodatno ukazuje na spremnost da im se pomogne. 

Sudjelovanjem u ovom projektu Dom Lobor-grad nastavlja napore u razvoju usluga savjetovanja u zajednici za korisnike i za obitelji. Vrijednost projekta leži i u razmjeni iskustava, educiranju djelatnika, umrežavanju partnera iz različitih dijelova zemlje te što će se rezultati i stečena znanja nastaviti primjenjivati i dalje.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti