POŽEGA Druženjem i kreativnošću do uspjeha i zadovoljstva osoba s invaliditetom

Ovim programom želimo osobama s invaliditetom pružiti mogućnost druženja kroz organizirane društveno - kreativne radionice i time utjecati na prevenciju institucionalizacije te povećati socijalnu uključenost korisnika, kazali su iz Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege

 

U prostoru Poduzetničkog inkubatora u Požegi dana 28. srpnja održana je početna konferencija projekta 'Druženjem i kreativnošću do uspjeha i zadovoljstva' Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku u iznosu od 150 tisuća kuna, a partneru na projektu je Grad Požega.

Cilj početne konferencije bio je predstavljanje novog projekta udruge čija je svrha pružanje usluga koje pridonose prevenciji institucionalizacije osoba s invaliditetom, većoj kvaliteti života osoba s invaliditetom te povećanju socijalne uključenosti korisnika.

- Novi je ovo program kojim želimo osobama s invaliditetom pružiti mogućnost druženja kroz organizirane društveno - kreativne radionice i time utjecati na prevenciju institucionalizacije te povećati socijalnu uključenost korisnika. O detaljima programa ćemo  obavještavati putem naše Facebook stranice – kazali su iz udruge.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti