POŽEGA Otvoren Društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom

Centar trenutno provodi brojne aktivnosti, među njima su individualna fizikalna rehabilitacija za osobe oboljele od multiple skleroze, osobe starije životne dobi te osobe s različitim zdravstvenim smetnjama i stupnjem invaliditeta, provode se i sportske radionice te radno-terapeutske aktivnosti, kazala je Marijana Šijan

Društveni centar u Požegi

 

U Požegi je svečano otvoren Društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije, na adresi Matije Gupca 6 u Požegi. Društveni centar otvoren je u okviru projekta 'Most suradnje-društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom' koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta 'Most suradnje' je Društvo multiple skleroze Požeško-slavonske županije, dok su partneri na projektu Grad Požega i Udruga Oppidum. Projekt je vrijedan 1.984.218,95 kuna, a bazira se na širenju mreže socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom, te potiče mlade u zajednici da se volonterski uključe u aktivnosti koje se provode unutar društvenoga centra.

Svečanosti su nazočili gradonačelnik Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, predstavnici Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra, Zavoda za zapošljavanje, te drugih ustanova, predstavnici društva Multiple skleroze iz Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije, te drugi gosti i prijatelji.

Prigodnim riječima nazočne je pozdravila predsjednica Društva Vesna Štefanek, a o projektu je govorila koordinatorica projekta Marijana Šijan.

- Centar trenutno provodi brojne aktivnosti, među njima su individualna fizikalna rehabilitacija za osobe oboljele od multiple skleroze, osobe starije životne dobi te osobe sa različitim zdravstvenim smetnjama i stupnjem invaliditeta, provode se i sportske radionice, radno terapeutske aktivnosti. - upoznala je koordinatorica Šijan

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić čestitao je svim sudionicima na uspješnom projektu.

- Hvala vam na svim godinama do sada, na svemu što ste radili i što ste ostvarili, što ste pomogli osobama s invaliditetom za koje ponekad kažu kako su na marginama društva. Ne, oni su nama, uz naše najmlađe, među najvažnijim skupinama. Upravo vi činite ovaj grad bogatijim, vrijednijim i sve nas koji se bavimo poslom vezanim uz društvo i zajednicu nadahnjujete svojim entuzjazmom, hrabrošću i upornošću. Vi ste blistavo svjetlo koje razbija ponekad teško sivilo svakodnevice. Hvala vam na tome, Grad Požega uvijek će biti vaš partner - kazao je gradonačelnik Puljašić.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti