Udruga Zamisli: Kakav je život mladih s invaliditetom u zajednici?

Konferencija u organizaciji udruge Zamisli zamišljena je kao susret svih dionika koji će ravnopravno sudjelovati u razmjeni iskustava i mišljenja o šest bitnih područja za mlade s invaliditetom - podrška, obrazovanje, socijalna skrb, zdravstvena zaštita, zapošljavanje i aktivno sudjelovanje, a istovremeno i kao mjesto gdje nema krivih pitanja, predrasuda i tajni

"Život mladih s invaliditetom u zajednici" naziv je konferencije koja se održava 15. listopada 2013. u hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, Zagreb, od 11 do 16 sati. Konferenciju organizira Udruga ZAMISLI u okviru projekta MOST, koji se provodi uz financijsku podršku Europske komisije kroz program Mladi na djelu.

Konferencija je predviđena kao početna aktivnost u projektu nakon čega će se održati četiri regionalne rasprave, gdje će mladi s invaliditetom raspravljati o zaključcima i otvorenim pitanjima.

Konferencija će započeti obraćanjem predstavnika Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva znanosti,  obrazovanja i sporta, Ministarstva zdravlja, Grada Zagreba te Udruge ZAMISLI.

Na konferenciji će sudjelovati 30 mladih s invaliditetom te 40 osoba koje rade s mladima s invaliditetom i donositelja odluka. Konferencija je zamišljena da postane susret svih dionika koji će ravnopravno sudjelovati u razmjeni iskustava i mišljenja o šest bitnih područja za mlade s invaliditetom - podrška, obrazovanje, socijalna skrb, zdravstvena zaštita, zapošljavanje i aktivno sudjelovanje, a istovremeno i kao mjesto gdje nema krivih pitanja, predrasuda i tajni.

Sudionici će iznositi svoja mišljenja, osobna iskustva i prijedloge o unapređenju uvjeta za mlade s invaliditetom koje će u drugom dijelu projekta na četiri regionalne rasprave nadalje raspraviti. Treća aktivnost u projektu je seminar, gdje će se mladi s invaliditetom, sudionici projekta, osnažiti i educirati kako bi postali što aktivniji u kvalitetnom zagovaranju za prava mladih s invaliditetom.

Predsjednica Udruge Zamisli Svjetlana Marijon i članovi pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju na otvaranju konferencije i pomognu upoznati širu javnost s ovim projektom.
Ovaj projekt odražava isključivo stajališta korisnika i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom provedbe.
Dodatne informacije o konferenciji, sudionicima ili samom projektu možete dobiti na 091/6656491.

B. Ravlić