SUMSI Projekt 'Equality in Media' i radionica o korektnom izvještavanju o osobama s invaliditetom u medijima

Studentima novinarstva ćemo kroz tri radionice u sklopu projekta osigurati specifična znanja te im prikazati primjere korektnog izvještavanja o osobama s invaliditetom, kažu iz saveza SUMSI

Pisaća mašina s papirom na kojem piše 'News'.

 

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI u partnerstvu s Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu provodi projekt 'Equality in Media'. Opći cilj projekta je unaprijediti vještine i znanja sadašnjih i budućih novinara za izvještavanje o osobama s invaliditetom. Projekt 'Equality in Media' financira U.S. Embassy Zagreb.

- Studentima novinarstva ćemo kroz tri radionice u sklopu projekta osigurati specifična znanja te im prikazati primjere korektnog izvještavanja o osobama s invaliditetom. Na taj način će se podići svijest sadašnjih i budućih novinara o štetnosti izvještavanja o osobama s invaliditetom kao o 'jadnim ljudima' ili kao o 'super-herojima' - kažu iz saveza SUMSI.

Projekt 'Equality in Media' traje od od veljače do rujna ove godine, a radionice će se održati u periodu od ožujka do lipnja. Nakon provedbe svih radionica, kreirat će edukativni video o korektnom izvještavanju o osobama s invaliditetom u medijima.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti