RAVNOPRAVNOST U MEDIJIMA Savez SUMSI objavio video 'Equality in Media'

Video 'Equality in Media' je edukativni materijal kojim želimo doprinijeti jednakom izvještavanju o osobama s invaliditetom u medijima, kao i o svim drugim akterima novinarskih priča, kaže Denis Marijon

Denis Marijon, arhiva.

 

Službeno je objavljen video 'Equality in Media' namijenjen sadašnjim i budućim novinarima. Podsjetimo, Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI u partnerstvu s Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu provodi projekt 'Equality in Media'. Opći cilj projekta je unaprijediti vještine i znanja sadašnjih i budućih novinara za izvještavanje o osobama s invaliditetom. Projekt financira U.S. Embassy Zagreb.

- Video 'Equality in Media' je edukativni materijal kojim želimo doprinijeti jednakom izvještavanju o osobama s invaliditetom u medijima, kao i o svim drugim akterima novinarskih priča. Video sadrži primjere korektnog i nekorektnog izvještavanja te upute koja pitanja i izraze je poželjno izbjegavati kada intervjuirate osobe s invaliditetom - kaže Denis Marijon, predsjednik Saveza SUJMSI.

Novinarski video-priručnik 'Equality in Media' možete pogledati ovdje.

Projekt 'Equality in Media' traje od veljače do rujna 2021., a do sada su provedene i tri radionice za novinare.

 

In Portal

 

Povezane vijesti