POŽEGA Udruga Mali princ otvorila novouređene prostorije

Nama su sva djeca interes, pa tako i vaša kojima je možda samo potrebno malo više i malo drugačije pažnje. Stojimo vam na raspolaganju, već smo razgovarali, razgovarat ćemo i dalje i nadam se da ćemo u realizaciji ove krasne ideje biti uspješni, rekao je gradonačelnik

Danijela Franjetić Medilović u novouređenim prostorijama.

 

Udruga roditelja, djece i osoba s poteškoćama iz šireg autističnog spektra Požeško-slavonske županije Mali princ u subotu je službeno otvorila svoje novouređene prostorije u Požegi. Uz brojne roditelje i uzvanike, svojim dolaskom rad udruge podržali su gradonačelnik Požege Željko Glavić te požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Udrugu Mali princ osnovala je skupina roditelja iz Požeško-slavonske županije, a nastala je kao odgovor na brojne poteškoće s kojima se roditelji i njihova djeca svakodnevno susreću. U nepunih godinu dana realizirali su brojne aktivnosti u cilju rješavanja svakodnevne problematike, ali i senzibiliziranja šire javnosti kako bi svako dijete imalo priliku biti ravnopravan član zajednice.

- Uredili smo prostorije udruge, sanirali smo dječje igralište, krenuli smo uređivati našu senzornu sobu, prijavili smo se na projekte koji uključuju brojne radionice i edukacije za roditelje, uspostavili smo suradnju sa srodnim organizacijama, no čeka nas još puno posla. Međutim, mi imamo dobar motiv, a to su naša djeca, naši veliki borci koji zaslužuju svoje mjesto pod suncem - rekla je predsjednica udruge Danijela Franjetić Medilović.

Prigodnim riječima roditelje, članove udruge i sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Požege Željko Glavić.

- Čestitam na svim aktivnostima koje ste poduzeli, a do sada ste vrlo uspješni u tome. Radite dobar posao. Sa strane gradske uprave, sa strane gradskih institucija i s moje strane imat ćete podršku u svemu što radite. Nama su sva djeca interes, pa tako i vaša kojima je možda samo potrebno malo više i malo drugačije pažnje. Stojimo vam na raspolaganju, već smo razgovarali, razgovarat ćemo i dalje i nadam se da ćemo u realizaciji ove krasne ideje biti uspješni. U meni osobno imat ćete sugovornika i pomoć kada god bude zatrebalo. Sretno dalje - rekao je gradonačelnik.

Rad udruge koja svakodnevno potvrđuje onu prelijepu tvrdnju Malog princa kako se samo srcem dobro vidi, pozdravio je i požeški biskup Antun Škvorčević.

- Okupili ste se u ovom požeškom prostoru i zračite vedrinom. Radostan sam što sam s vama. Kroz udrugu Mali princ pokrenula se sasvim posebna plemenitost u gradu Požegi. Nabrajati samo što je teško, što je nevaljalo, negativnošću se ispunjati - time samo gomilamo nemoć. A kad počnemo jedni s drugima razgovarati o onome što jest pozitivno, što je moguće - ne možemo do kraja sve ostvariti, naravno jer se upuštamo na područje neizmjernosti. Do kud dobrota? Do neba! Do kamo seže ljubav? Do druge obale… Kroz svoje djelovanje, s obzirom na dobro i plemenito, na jedno područje koje je more, koje je daljina, a kroz naše djelovanje postaje blizina. Drago mi je što smo došli posvjedočiti tu i takvu blizinu i plemenitost. Kad nosite ljubav i plemenitost, onda se odgađa najbolje. Osjećam da će tako biti i ovdje, ne radi toga što imate lijepe ili manje lijepe prostore, nego zato što ste vi ovdje s onim svim što nosite u srcu. Baš tako, udruga Mali princ ide putem srca koje najbolje vidi i najbolje zna - rekao je biskup.

Svečanosti su nazočili i predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova, stručni suradnici te prijatelji, donatori i sponzori udruge, a novouređene prostorije koje će omogućiti kvalitetniji rad označile su i početak projekta 'Jednaki u različitosti' u koji su se, na jedinstven način, uključili i prijatelji udruge Zvonko Pedić, Mateo Bičanić, Roko Jardas i Leonardo Matijević.

 

Izvor: Grad Požega

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti