STUDENTSKI.HR TV Udruga Zamisli - inkluzija mladih i studenata s invaliditetom

Udruga Zamisli od 2005. godine projektima poput Do posla u Centru - urbana aktivacija mladih na tržištu rada ili Iskustvo zlata vrijedi nastoje omogućiti mladima i studentima s invaliditetom ravnopravan pristup obrazovanju i zaposlenju

Ivona Šeparović i Ivana Kuzmanić.

 

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom 'ZAMISLI' je osnovana 2005. godine, dakle djeluje već preko 15 godina, što ju čini jednom od najdugovječnijih organizacija civilnog društva koje se bave osobama s invaliditetom i mladim osobama s invaliditetom.

U desetoj epizodi podcasta Studentski.hr TV Ivana Kuzmanić (izvršna direktorica Udruge Zamisli) i Ivona Šeparović (community manager) predstavile su svoje aktivnosti i projekte namijenjene uključivanju osoba s invaliditetom, a posebno u području obrazovanja, zapošljavanja i pronalaska prakse.

Naime, mlade osobe s invaliditetom često nailaze na razne sustavne prepreke, a samim time nemaju jednak pristup, primjerice, obrazovanju i zaposlenju, kao njihovi vršnjaci, što dovodi do njihove socijalne isključenosti. Udruga Zamisli od 2005. godine projektima poput Do posla u Centru - urbana aktivacija mladih na tržištu rada ili Iskustvo zlata vrijedi nastoje to promijeniti i omogućiti mladima i studentima s invaliditetom ravnopravan pristup obrazovanju i zaposlenju.

Epizodu podcasta možete pogledati ovdje.

Izrada podcasta ostvarena je u sklopu projekta SIMS - Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, koji udruga Centar za razvoj mladih provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1.400.000 kuna.

 

Izvor: Studentski.hr

 

Povezane vijesti