DARUVAR Udruga osoba s invaliditetom zapošljava trideset radnica

Razina obrazovanja posloprimca može biti osnovna škola niži razredi, završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine. Radno iskustvo nije važno

Gerontodomaćica i starija osoba, ilustracija.

 

Udruga osoba s invaliditetom Daruvar iz Bjelovarsko-bilogorske županije objavila je natječaj za 30 radnica za pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, u sklopu programa 'Zaželi', na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova, uz mogućnost zaposlenja osoba s invaliditetom.

Mjesto rada je područje Grada Daruvara i Općine Dežanovac, uključujući okolna naselja.

Zaposlenje je na puno radno vrijeme u prijepodnevnoj smjeni, bez mogućnosti smještaja, a naknada za prijevoz isplaćuje se u cijelosti.

Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju terenski rad.

Razina obrazovanja posloprimca može biti osnovna škola niži razredi, završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine. Radno iskustvo nije važno.

Opis poslova obuhvaća pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova, pomoć pri oblačenju i svlačenju, brigu o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i slično), pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo te pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima i drugi poslovi vezani uz skrb o starijim i osobama u nepovoljnom položaju.

Na prijavu na oglas podnositeljice trebaju dostaviti: zamolbu (obvezna naznaka osobnih podataka: ime i prezime, adresa, OIB, kontakt), životopis, presliku osobne iskaznice, presliku svjedodžbe ili isprave o završenom školovanju, potvrdu HZZ-a o vođenju u Evidenciji nezaposlenih i uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od šest mjeseci).

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 21. rujna. Prijave se dostavljaju u zatvorenoj kuverti u prostor Udruge ili putem pošte s naznakom 'Oglas - Radnica za pružanje usluge potpore i podrške u programu Zaželi'.

Projekt je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Zainteresirani mogu pisane zamolbe donijeti osobno ili slati na adresu poslodavca: Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Petra Preradovića 26, 43500 Daruvar, uz prethodnu najavu na broj mobitela: 099/413-6122 ili na broj telefona: 043/331-022.

 

 

Klaudija Klanjčić

 

 

Povezane vijesti