MAKARSKA Udruga Sunce traži dva radna instruktora za rad s osobama s invaliditetom

Razina obrazovanja posloprimca može biti srednja škola od četiri godine, viša ili prvostupanjska, fakultet, akademija, magisterij, doktorat. Obavezno je pohađanje besplatne edukacije za radnog instruktora u razdoblju trajanja projekta

Asistentica i korisnica, ilustracija.

 

Udruga osoba s invaliditetom 'Sunce' objavila je natječaj (javni oglas) za prijem u radni odnos u projektu 'Pristupačna Makarska' - dvije radnice na poslovima radnog instruktora za rad s osobama s invaliditetom - podrške osobama s invaliditetom pri uključivanju u radni proces, inkluzija OSI u radu u turizmu, i to na području Makarske koja se nalazi na području Splitsko-dalmatinske županije, na temelju Ugovora s Ministarstvom turizma i sporta, broj 312/2022, o sufinanciranju projekata udruga u turizmu u 2022. godini, na određeno vrijeme - deset mjeseci, radi novootvorenih poslova.

Zaposlenje obuhvaća 20 sati tjedno u dvije smjene - prijepodnevnoj ili poslijepodnevnoj, bez mogućnosti smještaja, dok je naknada za prijevoz djelomična.

Predviđena plaća je u iznosu minimalne plaće, sukladno važećoj uredbi Vlade RH o visini minimalne plaće za tekuću godinu sa svim pravima propisanim Zakonom o radu,  za rad u polovici radnog vremena.

Razina obrazovanja posloprimca može biti srednja škola od četiri godine, viša ili prvostupanjska, fakultet, akademija, magisterij, doktorat. Obavezno je pohađanje besplatne edukacije za radnog instruktora u razdoblju trajanja projekta.

Prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit B kategorije i mogućnost korištenja vlastitog automobila. Ujedno, od kandidata se traže izražene komunikacijske i međuljudske vještine, organizacijske sposobnosti i sposobnosti rješavanja problema, sposobnost motiviranja, poštivanje različitosti. Također, prednost imaju osobe s iskustvom u radu s osobama s invaliditetom.

U opis poslova ulaze: podrška osobama s invaliditetom pri uključivanju u radni proces; inkluzija OSI u radu u turizmu; komunikacija s poslodavcem; praćenje i procjena napretka osoba s invaliditetom u projektu; vođenje osoba s invaliditetom u učenju za dovršavanje zadataka; pomoć osobama s invaliditetom u razvoju društvenih i životnih vještina; vođenje evidencije i dokumentacije i priprema odgovarajućih izvješća.

Uz obrazac prijave kandidati trebaju obavezno priložiti: zamolbu za posao; životopis s kontakt podacima; presliku osobne iskaznice; presliku svjedodžbe o završenoj srednjoj školi; uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak; presliku vozačke dozvole (uvjetno).

Ciljana skupina su nezaposlene mlade osobe.

Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u radni odnos, a to su punoljetnost i hrvatsko državljanstvo.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 29. rujna.

Prijave s dokazima o ispunjenju traženih uvjeta potrebno je dostaviti u zatvorenoj koverti na adresu: Udruga osoba s invaliditetom Sunce (tajništvo), Marka Marulića 5, 21300 Makarska, ili putem emaila: sunce.udruga@gmail.com. U slučaju dolaska, potrebno je najaviti se na telefon broj: 021/616-660.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Udruga osoba s invaliditetom Sunce je društvena, humanitarna, nevladina, nestranačka, neprofitna dobrotvorna udruga građana, koja djeluje na području grada Makarske i općina Makarskog primorja. Osnovana je 24. lipnja 1994. godine. Član je Mreže osoba s invaliditetom Dalmacije, Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i Lokalne akcijske grupe Adrion. Članovi su djeca s teškoćama, mladi ljudi s različitim oblicima invaliditeta te sve osobe s invaliditetom s područja Makarskog primorja.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti