BOCANJEVCI Inkluzivna kuća Zvono zapošljava osobnog asistenta

Inkluzivna kuća Zvono objavila je natječaj za osobnog/u asistenta/icu osobi s invaliditetom na području naselja Bocanjevci u Osječko-baranjskoj županiji, koje se nalaze nalaze u sastavu grada Belišća, na određeno, radi povećanog opsega posla

Korisnica i asistent, ilustracija.

 

Zaposlenje obuhvaća nepuno radno vrijeme - 20 sati tjedno kod korisnika u kući, u dvije smjene, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje djelomično.

Razina obrazovanja posloprimca treba biti završena srednja škola od četiri godine, a radno iskustvo nije važno. Kandidati trebaju ispunjavati uvjet da su prijavljeni u evidenciju nezaposlenih osoba u HZZ-u te da imaju srednju školu ili osnovnu školu i tečaj za njegovatelja/njegovateljicu. Potrebno je imati vozački ispit B kategorije.

Opis poslova obuhvaća pomoć u osobnoj higijeni osobe s invaliditetom, pomoć u kućanskim poslovima i u aktivnostima svakodnevnog života ovisno o fizičkim potrebama korisnika.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je 31. siječnja.

Zainteresirani se mogu javiti putem emaila: zvono@udrugazvono.hr ili osobno doći na adresu poslodavca: Inkluzivna kuća Zvono, Petra Zrinskog 23, 31551 Belišće.

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju 'Zvono' osnovana je 2003. godine od strane roditelja djece i mladih s teškoćama u razvoju na području gradova Belišća i Valpova te prigradskih naselja. Udruga je početkom 2021. godine promijenila naziv u Inkluzivna kuća Zvono. Inače, članovi Udruge Zvono osnovali su Socijalnu zadrugu 'MIVA ART' (Misija za Istinske Vrijednosti i Afirmaciju) iz Belišća 2007. godine, a cilj osnivanja bio je uspostavljanje mreže kvalitetnih socijalnih usluga i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Također, postoji i Lokalni volonterski centar Zvono, čiji volonteri pomažu bližnjima na različitim razinama, od pomoći u učenju, sudjelovanju u radu nekih institucija pa sve do pomoći u organizaciji nekih manifestacija.

Bocanjevci su proglašeni Etno selom od 11. ožujka 2015. godine. Preporuča se posebno posjetiti etno kuće 'Apin dvor' i 'Stepina kuća', koje svjedoče o tradicionalnom načinu života u ovim krajevima. Ovo malo slavonsko mjesto priziva svojim znamenitostima, koje također mogu uljepšati dane svakoj osobi s invaliditetom.

 

Klaudija Klanjčić