Ako želite pojesti nešto lagano na žlicu, a nemate puno vremena za pripremu pravog gulaša, donosimo vam bržu verziju, jednako finog gulaša bez dinstanja i zaprške
Ovaj recept kombinira bogat okus vrganja s kremastim umakom od vrhnja, stvarajući ukusno jelo koje će zadovoljiti vaše nepce. Inače, vrganji su siromašni mastima, a istovremeno imaju vrlo viok udio proteina.
U vrućim ljetnim danima ne preporuča se jesti masna i kalorična hrana. Najbolje bi bilo spremiti jelo koje vam neće teško leći na želudac. Srdele s krumpirima jedno je od jela koje možete pripremiti ukoliko želite odmoriti svoj želudac
Ako pitate bilo kojeg čovjeka s mora, što je to što uvijek rado sprema kada mu dođu gosti zasigurno će vam reći salatu od hobotnice. Dobra je vijest da ne morate biti s mora da bi ste ju mogli spremiti za jelo
Ovo slatko povrće može biti duguljastog ili okruglog oblika. Lubenica ne samo da je ukusna, već je i zdrava. Konzumacija lubenice potiče normalan rad bubrega, a danas vam donosimo recept koji morate isprobati.
Ako zbog ubrzanog načina života puno puta ne stignete dugo vremena provoditi u kuhinji, pileći burgeri su prava stvar za vas
Krumpir je svakako jedna od namirnica koju svakodnevno koristimo u našoj prehrani. Postoji oko 5000 sorti krumpira, a oko 150 njih je poznato i kod nas. Ono što sigurno niste znali je činjenica da je kora krumpira puna vlakana, vitamina i minerala
Ako imate najavljene goste, a u nedoumici ste što ćete spremati, odaberite zagrebački odrezak jer s njim nećete pogriješiti
Marelice su voće koje uspijeva ljeti. Ovo voće podrijetlom je iz Srednje Azije i sjeveroistočne Kine. Najpodobnije područje za uspijevanje marelica su područja s blagom mediteranskom klimom
Mrkva je povrće koje izvorno dolazi iz srednje Azije. U našim se domovima često koristi u juhi, kao i u jelima zapečenim u pećnici, a daje slatku notu svakom jelu u kojem ju se koristi
Postoji više vrsta šampinjona, a to su haringača, trnovača, oguljena sunčanica i grbava sunčanica. Ova vrsta gljive rasprostranjena je u oko 70 zemalja diljem svijeta
Krumpir je jedna od najomiljenijih namirnica mnogih ljudi, ne samo zbog okusa i brojnih načina pripreme, već i zbog toga što predstavlja dragocjen izvor vode, škroba i ugljikohidrata, zatim vitamina C, folne kiseline, vitamina B1, B2, PP i vitamina E prisutnog u kori
Breskve su sezonsko voće koje uspijeva ljeti. Ovo voće potječe iz sjeverozapadne Kine. Breskva u sebi sadrži puno bitnih nutrijenata koje bi svakodnevno trebali unositi u svoj organizam
Špinat je jednogodišnja biljka s jestivim listovima koja potječe s Bliskog Istoka. U Europu dolazi relativno kasno, tek u 11 stoljeću. Preporuča se da se ova namirnica često konzumira zato što u sebi sadrži puno važnih nutrijenata
Iako patlidžan ne izgleda kao tipično povrće, zbog svojih mesnatih, krupnih plodova najčešće ljubičaste boje i sjajne, debele kore, po sastavu to svakako je. Patlidžan je niskokalorična namirnica i potpuno je bez masnoća. U sebi ima kalija, vitamina C te vitamina B1 i B6
Ječam je biljka iz roda trava, zasigurno najpoznatija po tome što je jedan od sastojaka svima toliko omiljenog pića piva. No ječam je puno više od sastojka za pivo
Ako vam nedostaje ideja za fini doručak, a nemate puno vremena, predlažemo da napravite ove ukusne, brze pogačice, gotove za samo pola sata. Slažu se sa svim mogućim slanim i slatkim namazima, a posebno sa svježim sirom, jogurtom ili vrhnjem
> Pošalji svoj recept
IN PORTAL
PRIČA O ZNAKOVNOM JEZIKU Sve je manje izvornih govornika, a sve više gluhih i nagluhih osoba
Saznajte sve o invalidskoj mirovini i osobnoj invalidnini na besplatnom predavanju UIR Zagreba
Udruga Zvončići pružat će uslugu Rane razvojne podrške za dodatnih 70 do 100 djece
MOJA PRIČA Dominik Kolak iz ustanove URIHO
Savez društava distrofičara Hrvatske i Društvo distrofičara Zagreb provode projekt ‘Hit je bit' mentalno fit’