Gradonačelnik Bandić: Ponosni pokrovitelj kampa sporta, kulture i edukacije za djecu i mlade s invaliditetom

"Ovakav oblik organiziranja aktivnog ljetovanja za osobe s invaliditetom prvi je u Republici Hrvatskoj i Europi", kažu organizatori kampa 'Virko 2014' Senka i Nenad Cvitković

 

Drugu godinu za redom Vir je domaćin kampa čiji su korisnici djeca i mladi s različitim kategorijama invaliditeta.  Organizator kampa Centar za unapređenje kvalitete života  'S.O.S. Hendi-ping liga', Senka i Nenad Cvitković, a sve pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića uspjeli su 2.Međunarodni kamp sporta, kulture i edukacije – Virko 2014. učiniti još kvalitetnijim i nezaboravnim za sve korisnike.

"Poučeni vrlo pozitivnim iskustvom prošlogodišnje organizacije i danim obećanjem našim korisnicima kako se vidimo i dogodine, kamp je otvorio svoja vrata i ove godine u apartmanima-konobi 'Kod Spavalice' na otoku Viru. Korisnici su, kako je već poznato, djeca i mladi s različitim kategorijama invaliditeta. Ovakav oblik organiziranja aktivnog ljetovanja prvi je u Republici Hrvatskoj i Europi. Sve navedeno, uključujući smještaj i prehranu, za sve je korisnike u potpunosti  besplatno, iz razloga što je većina slabog imovnog stanja. Uz svakodnevno kupanje i zabavu, korisnicima su omogućene brojne sportske i edukativne aktivnosti kao što je igranje stolnog tenisa, badmintona, nogometa, šaha i edukacije o Zadarskom arhipelagu, što uključuje izlete brodom i razgledavanje podmorja", kazali su organizatori kampa Senka i Nenad Cvitković.

Aktivnostima i događanjima u ljetnom kampu 'Virko - otok Vir' nikad kraja, pa je tako dana 13. kolovoza održan stolnoteniski turnir u hendi pingu. Sudjelovala su djeca i mladi s invaliditetom iz Vukovara, Zagreba, Osijeka, Vinkovaca, Siska, a pridružili su im se i natjecatelji iz Slovačke. Svojim dolaskom, natjecatelje je posebno razveselio gradonačelnik Milan Bandić koji je ujedno i pokrovitelj ljetnog kampa “Virko 2014.”

Uz gradonačelnika Bandića, kamp su posjetili i njegovi najbliži suradnici. Nakon pozdravnog govora, gradonačelnik je dodijelio sportska odličja i nagrade najboljim natjecateljima Hendi ping turnira: 1. mjesto Miroslav Ivan iz Vukovara, 2. mjesto Lukaš Borbik iz Slovačke i 3. mjesto Filip Nelović iz Osijeka.

Organizator je gradonačelniku uručio zahvalnicu za pokroviteljstvo, a prije svega za hvale vrijednu gestu, kojom je pokazao da posvećuje pažnju onima kojima je to najpotrebnije.

"No tu priči nije kraj, 25. kolovoza dolaze djeca i mladi s invaliditetom iz Mađarske, Srbije, BiH i Njemačke, te skupina djece s invaliditetom iz Hrvatske koja dosad nisu bila u mogućnosti otići na ljetovanje. Ne zaboravimo napomenuti kako ovaj oblik aktivnog ljetovanja izuzetno utječe na zdravstveni napredak i povećanje koncentracije, a osim toga korisnici se socijaliziraju i  međusobno druže uz činjenicu kako se radi o međunarodnom kampu u kojem su djeca i mladi s invaliditetom iz Hrvatske i Europe", poručili su na kraju Senka i Nenad Cvitković.

Izvor: zna.hr

 

Povezane vijesti