Svijet kroz moj objektiv: Dragica Kladušan

In-Portal pokrenuo je jedinstven projekt na ovim prostorima: želimo na jednom mjestu prikazati uratke fotografa s invaliditetom, svejedno je li riječ o profesionalcima ili amaterima, te već sljedeće godine organizirati skupnu izložbu njihovih fotografija. Izložba će najprije biti upriličena on line, na stranicama In-Portala u rubrici 'Svijet kroz moj objektiv', a nakon toga i u jednoj od zagrebačkih galerija..

Foto-natječaj namijenjen je svim fotografima s invaliditetom, ne samo u Hrvatskoj i regiji, nego i u svijetu. Sve što trebate je poslati svoje najbolje fotografije na mail adrese mladen.kristic@in-portal.hr ili mladen.kristic@gmail.com, zajedno s biografskim podacima i pričom o tome kada ste i zašto uzeli foto-aparat u ruke.

U ovom nastavku predstavljamo fotografije Dragice Kladušan iz Pule, a njezine uratke možete vidjeti u foto-galeriji.

Svijet kroz moj objektiv: Dragica Kladušan

Rođena sam 1954. u Omišu gdje sam živjela do dolaska u Pulu 2011.godine.
Kao dijete preboljela sam dječju paralizu, školovala se u Centru Dubrava u Zagrebu, radni vijek provela u Dalmatinskoj trikotaži Galeb u Omišu. Sada sam u mirovini.

zalazak uFažani.JPG veslači i dizalice.JPG u pjeni morskog vala.JPG pogled u daljinu.JPG morska medvjedica.JPG leptir na listu.JPG kroz prozor.JPG kapljica kiše čamac u zalasku sunca.JPG cvjetni tepih.JPG auto u kapljici vode
Počeci mog fotografiranja počinju s prvim mobitelom, a u hobi se pretvorilo dolaskom u Pulu koja me oduševila svojom raznolikošću i prirodnim lipotama. Njih sam snimala Canon PowerShotom, a zadnjih godinu dana koristim Canon EOS 600D.
Volim fotografirati prirodu, događaje i ljude, a posebno uživam u makro-fotografiji.
Posebno me veseli kad prebacim fotografiju na kompjutor i vidim detalje koji se inače prostim okom ne vide. Tada mi se otkrije oko pčele ili pelud u cvijetu, kapljica kiše …

In Portal