Hrvatski savez slijepih: Potpisivanje ugovora o stipendijama za studente oštećena vida

"Želja nam je da unatoč teškoj gospodarskoj situaciji osiguramo dostatna financijska sredstva i sustavno i kontinuirano dajemo potporu našim stipendistima koji svojom izvrsnošću višestruko opravdavaju ukazano im povjerenje", poručuju iz Saveza

 

Hrvatski savez slijepih poziva zainteresiranu javnost na potpisivanje ugovora o stipendijama dodijeljenih slijepim studentima koje će se održati 21. prosinca s početkom u 10:30 sati u prostoru Saveza, Draškovićeva 80/I, Zagreb.

Dodjela stipendija i ove se godine obilježava potpisivanjem ugovora o stipendijama koje u sklopu svojih aktivnosti provodi 'Hrvatska zaklada za školovanje slijepih Marko Brkić'. U akademskoj godini 2015./ 2016. dodijeljeno je ukupno 12 stipendija studentima s oštećenjem vida, koji ovisno o statusu i potrebama primaju mjesečne stipendije i potpore, ali isto tako aktivno sudjeluju u inicijativama Zaklade, društvenim događanjima i promocijama.

Svekolika pomoć slijepim učenicima i studentima, podizanje kvalitete njihova života, poticanje na rad i učenje, podizanje svijesti o potrebi i značenju školovanja slijepih, podizanje razine društvene osviještenosti, uklanjanja predrasuda i potpuna integracija slijepih mladih osoba u zajednici, aktivnosti su koje Zaklada provodi.

Želja nam je da unatoč teškoj gospodarskoj situaciji osiguramo dostatna financijska sredstva i sustavno i kontinuirano dajemo potporu našim stipendistima koji svojom izvrsnošću višestruko opravdavaju ukazano im povjerenje. Da bismo uspjeli u tome vrlo nam je važna promocija u javnosti i informiranje o potrebitosti i korisnosti naših akcija, inicijativa i ostvarenja svrhe našeg djelovanja.

Andreja Veljača