Mirsad Bećirović: Program 'Gledate nas, a vidite li nas' za kvalitetniji život slijepih i slabovidnih osoba

Grad Karlovac ovom potporom potiče razvoj civilnog društva, posebice najugroženijih društvenih skupina i osoba s invaliditetom

Mirsad Bećirović

Mirsad Bećirović, predsjednik karlovačke Udruge slijepih (USKA), potpisao je ugovor o provedbi trogodišnjeg programa pod nazivom 'Gledate nas, a vidite li nas' koji je USKA kandidirala na javni natječaj Grada Karlovca.

Ugovor o provedbi institucionalne podrške udrugama koje se bave društveno osjetljivim skupinama potpisan je u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Karlovca, a radi se iznosu od 32.000,00 kuna godišnje za provedbu programa.

Grad Karlovac ovom potporom potiče razvoj demokratizacije civilnog društva, posebice najugroženijih društvenih skupina i osoba s invaliditetom. Najbolji primjer tomu je što će naša Udruga putem ovog programa moći članovima pružati niz usluga i razne oblike tehničke pomoći, odlaske na društvene događaje, sportsku rekraciju, edukaciju te olakšati članovima svakodnevni život rješavanjem njihovih raznih problema i potreba - od administrativnih do onih iz područja zdravstvene i socijane skrbi, pratnje, pomoći i asistencije u svakodnevnom življenju.

R. R. Naglić

 

Povezane vijesti