Vlaška posla: Urnebesna predstava za Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s teškoćama u razvoju Goljak

Riječ je o klasičnoj priči u kojoj se nakon smrti bake svaki bliži i daljnji rođak želi dokopati svog dijela kolača. Matea i splitska glumica Ana Gruica glume sestre, a Jadranka Elezović njihovu mamu

 

Grad Zagreb u suradnji s Hit kazalištem organizira dobrotvornu kazališnu predstavu 'Vlaška posla', koja će se održati 4. ožujka u 20 sati u kazalištu Kerempuh, Ilica 31 u Zagrebu.

Tema je uvijek aktualni problem ostavštine koja je zavadila do tada složne članove obitelji. Odlični dijalozi i uigrana glumačka ekipa donose suvremenu komediju koja postavlja pitanje – ruga li se autor samo ljudskoj pohlepi ili kroz nju provlači kritiku društva i vremena u kojem se nalazimo. Autor komedije je Matko Elezović, redatelj Filip Povrženić, a u predstavi glume Jadranka Elezović, Matea Elezović  i Ana Gruica.

"Ideja za predstavu nastala je iz scene u kojoj dvije sestre pričaju o oporuci svoje bake. Ta je scena bila je dio jedne druge predstave ali nam se toliko svidjela da smo nagovorili tatu Matka da na tu temu napiše cijelu predstavu", kaže Matea Elezović.

Riječ je o klasičnoj priči u kojoj se nakon smrti bake svaki bliži i daljnji rođak želi dokopati svog dijela kolača. Matea i splitska glumica Ana Gruica glume sestre, a Jadranka Elezović njihovu mamu.

"Puno je smiješnih situacija u predstavi, ali meni je najsimpatičnije što Ana Gruica ima brkove koje publika ne vidi toliko dobro kao ja i kad god mi se približi teško i sama kontroliram smijeh", kaže Matea. 

Sav prihod od ulaznica, koje su u prodaji na blagajni Kazališta Kerempuh po cijeni od 70 kuna, donirat će se u svrhu opremanja Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak.

B. Ravlić