Nino Baša: Velika nada stolnog tenisa osoba s invaliditetom

“Treniram četiri puta tjedno sam s trenerom Ninom Bujanom u STK Mihovljan. Kada imam vremena odem i do Zagreba u STKI Uriho. Nije baš jednostavno kombinirati sve obveze, ali uspije se“, kaže Nino

 

U veljači je u talijanskom Lignanu održano Otvoreno stolnotenisko prvenstvo Italije za osobe s invaliditetom s više od 300 natjecatelja. Iskusne hrvatske reprezentativke Sandra Paović, Mirjana Lučić, Anđela Mužinić iHelena Dretar Karić potvrdile su svoje vodeće pozicije u međunarodnoj konkurenciji, ali Hrvatska je predstavila i svoje mlade nada. Mladi Nino Baša pun se dojmova vratio iz Italije: „Odigrao sam dobro, ali uvijek može bolje. Svi igrači bili su skoro 20 godina stariji od mene. Mnogo važnije od rezultata bilo mi je prikupljanje iskustva i samopouzdanja“.

Nino završava osmi razred osnovne škole, a stolnim tenisom se bavi šest godina: “Treniram četiri puta tjedno sam s trenerom Ninom Bujanom u STK Mihovljan. Kada imam vremena odem i do Zagreba u STKI Uriho. Nije baš jednostavno kombinirati sve obveze, ali uspije se“.

Nino je prošle godine osvojio prvo mjesto pojedinačno i drugo u igri parova na Europskim igrama mladih u Varaždinu u svojoj kategoriji tri: „To mi je najznačajniji rezultat dosad. Prvu međunarodnu medalju osvojio sam u češkom Brnu ekipno s Pavom Jozićem, a ako ovako nastavim, nadam se da bih se mogao i kvalificirati za Paraolimpijske igre 2020. u Tokiju“.

Nino Baša je osvajač priznanja Hrvatskog paraolimpijskog odbora te Gradova Čakovca i Zagreba za mlade i perspektivne sportaše. Već je izborio ulazak na svjetsku rang listu stolnotenisača s invaliditetom, uzor su mu mnogi, a za kraj skromno kaže: "Za početak, najvažnije je igrati“.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti