Hrvatski paraolimpijski odbor: Tko su sportaši s invaliditetom na listi za Rio de Janeiro

Uz sigurnih deset putnika u Brazil, lista je proširena za još tri sportaša, i to plivače Kristijana Vincetića i Dinu Sinovčića te judašicu Luciju Brešković

Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora utvrđena je trenutna lista evidentnih putnika za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeru.

Lista je proširena za još tri sportaša, i to plivače Kristijana Vincetića i Dinu Sinovčića te judašicu Luciju Brešković. Evidentna lista putnika trenutno broji deset sportaša iz četiri sporta. No, njima se može pridružiti netko od sedam potencijalnih kandidata na kojoj se nalazi sedam atletičara, a već iza 1. travnja će se znati prvi koji će se naći na listi evidentnih kandidata.

Također je usvojena individualna lista sportaša posebne skrbi na kojoj se nalazi njih 17 iz atletike, plivanja, stolnog tenisa, biciklizma i alpskog skijanja. To su sportaši na koje će Hrvatski paraolimpijski odbor računati u sljedećem paraolimpijskom ciklusu. Za 12. zimske paraolimpijske igre koje će se održati za dvije godine u Pyeongchangu trenutni kandidati su paraolimpijci Dino Sokolović i Damir Mizdrak te mlada Eva Goluža.

Na sjednici Skupštine HPO-a, koja će se održati 16. travnja u Đurđevcu, bit će proglašeni najuspješniji sportaši koji su nastupili na Sportsko-rekreativnim igrama 2015. godine: Marina Bionda iz Slavonskog Broda i Krunoslav Pavlinec iz Varaždina, dok je najuspješniji savez u 2015. Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti