Košarka u kolicima: Pobjednici ovogodišnjeg Kupa su sjajni košarkaši s invaliditetom iz 'Vukova'

“Ovogodišnji Kup donio je fer nadmetanje i uzbudljivu igru koju može samo podariti košarka u kolicima", kaže uz ostalo Ivica Vujica, predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima

 

Jučer je u koprivničkoj Sportskoj dvorani Branimir finalom između KKI Vukovi iz Zagreba i KKI Brod' iz Slavonskog Broda završio Hrvatski kup košarke u kolicima. Vukovi su uvjerljivo slavili rezultatom 79:56, dok je u borbi za treće mjesto KKI Zagreb bio bolji od ekipe KKI Brod 2 (89:53).

U dvodnevnom natjecanju u Koprivnici su snage odmjerili košarkaši KKI Vukovi, KKI Zagreb, KKI Brod te KKI Brod 2 iz Slavonskog Broda, KKI Varaždin, KKI Vodice, KKOI Koprivnica i KKOI Zadar.

“Ovogodišnji Kup donio je fer nadmetanje i uzbudljivu igru koju može samo podariti košarka u kolicima. Čestitam pobjednicima i samo mogu ustvrditi da se iz dana u dan povećava broj hrvatskih klubova koji rezultiraju ovakvom kvalitetom kojoj smo svjedočili ovog vikenda u Koprivnici. Sljedećeg vikenda završava Državno prvenstvo, a novi prvak je KKI Zagreb. Što se tiče reprezentacije, Hrvatska će u srpnju nastupiti u Sarajevu na Europskom prvenstvu divizije B gdje nas realno očekuje borba za ulazak u diviziju A”, izjavio je Ivica Vujica predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti