Mirsad Bećirović: Zlatnim slovima ispisan je povijesni uspjeh našeg slijepog samuraja

Veliki je to uspjeh i za  Mirsadov Taekwondo klub Karlovac u kojem je započeo svoju natjecateljsku karijeru pod trenerskom palicom prof. Miroslava Brežana koji je prepoznao njegov potencijal i otvorio mu vrata taekwondo svijeta

Mirsad Bećirović i Romija Radočaj Naglić

Naš slijepi samuraj Mirsad Bećirović ostvario je povijesni uspjeh osvojivši zlato i titulu državnog prvaka na prvom Para-prvenstvu u taekwondo formama održanom u Zaprešiću. 

Mirsad je osvojio zlatnu medalju u kategoriji P-10, a na prvenstvu natjecalo se deset osoba s invaliditetom s raznim vrstama tjelesnog oštećenja.

Mirsad je začetnik natjecanja u taekwondo tehničkim formama osoba s invaliditetom koji se godinama natječe u kategoriji s videćim osobama u taekwondo tehničkim formama da bi na prvenstvu u Zaprešiću ostvario svoj san osvojivši zlato i upisavši se u povijest kao prva slijepa osoba - državni prvak u taekwondo tehničkim formama.

Veliki je to uspjeh i za  Mirsadov Taekwondo klub Karlovac u kojem je započeo svoju natjecateljsku karijeru pod trenerskom palicom prof. Miroslava Brežana koji je prepoznao njegov potencijal i otvorio mu vrata taekwondo svijeta.

Mirsad ovu povjesnu medalju posvećuje svim osobama s invaliditetom, a posebice članovima velike taekwondo obitelji koji su sve ove godine pružali podršku i vjerovali u parapoomsae forme koje su konačno postale dio službenog natjecanja, svojim učiteljima, sucima,  delegatima.

Posebno se zahvaljujem i Ministarstvu obrane RH na dvorani Doma OSRH Zrinski u kojoj se Mirsad pripremao za ovo prvenstvo, uz trenersku podršku Romije Radočaj Naglić, voditeljice sportsko-rekreativnih aktivnosti osoba s invaliditetom. 

In Portal