'Stjepan Bosak' – URIHO: Šahisti s invaliditetom deklasirali ekipu iz Zaprešića

Drugi tim ŠK 'Stjepan Bosak' - URIHO pretrpio je još jedan poraz i zadnji su na ljestvici. No, ekipa nije demoralizirana i s velikim optimizmom očekuju daljnje susrete

 

U nedjelju, 24. ožujka, u organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza održano je 5. kolo III A Lige Centar, u sali za bridž i šah u Domu sportova na kojem su nastupili natjecatelji iz Šahovskog kluba 'Stjepan Bosak' – URIHO i ŠK Zaprešić. Meč je završio uvjerljivom pobjedom 'Bosakovaca' rezultatom 4,5:1.5 s čime su zadržali sjajno treće mjesto.

Šahovski klub 'Stjepan Bosak' - URIHO predstavljali su Denis Rosandić, Lovro Čupić, Radoslav Čosić, Domagoj Glažar, Vladimir Gujić, Zoran Matana. Pobjede su postigli Zoran Matana  i majstorski kandidati: Čupić, Čosić, Gujić. Remizirao je Denis Rosandić, a poraz je doživio majstorski kandidat Glažar.

"Osjećao sam da moramo dobiti ovaj meč. Kad je moj protivnik odigrao pješaka na polje c4 i topa na polje c1 znao sam što mi je činiti i da ću pobijediti. Partija je bila izuzetno teška, uz mnogo obostranih mogućnosti koje protivnik nije iskoristio. Preostaje nam još nekoliko mečeva kroz koje se nadamo da ćemo doći u priliku da prestignemo sadašnjeg lidera ŠK Končar'. Mislim da ćemo ih dovesti do velike neprilike budemo li igrali u punom sastavu“, kaže mladi i perspektivni Lovro Čupić.

Kapetan domaće ekipe bio je Zoran Matana.

"Bila mi je izuzetna čast i zadovoljstvo biti prvi puta sudac", kaže Neven Tomečak. "To su mi bili prvi mečevi koje sam sudio samostalno kao klupski sudac pod okriljem Hrvatskog šahovskog saveza. Sudio sam meč pete i treće lige. Nije bilo naporno jer su svi sudionici meča bili izuzetno korektni i poštivali su pravila igre, protivnike i mene osobno. U ispunjavanju formulara pomagala mi je volonterka Martina Rončević“.

Druga ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO, koja se natjeće u V. Šahovskoj ligi Centar, izgubila je meč protiv ekipe ŠK 'Vrustun 1252' Vurnovec s rezultatom 4,5:1,5. S tim rezultatom su se spustili na zadnje mjesto. Ekipa nije demoralizirana i s velikim optimizmom očekuju daljnje susrete u kojima se nadaju boljim rezultatima, a time i boljoj poziciji na ljestvici.

D. Glažar

 

Povezane vijesti