Slavonski Brod: Međunarodni sportski susreti osoba s invaliditetom 'Bljesak 2016'

Na susretima su gostovale 32 ekipe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a natjecanja su protekla u duhu velikog zajedništva, ali i rivalstva

 

U spomen na 21. godišnjicu pobjedonosne vojno-redarstvene akcije 'Bljesak' - pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Brodsko-posavske županije, grada Slavonskog Broda i Hrvatskog paraolimpijskog odbora - održani su 17. Međunarodni sportski susreti osoba s invaliditetom 'Bljesak 2016' koji su održani od 6. do 8. svibnja.

Svečanosti otvaranja u sportskoj dvorani Brod“ nazočili su vršiteljica dužnosti pročelnica Upravnog odijela za obrazovanje, sport i kulturu Brodsko-posavske županije Anica Vukašinović, glavni tajnik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ticijan Komparić, zamjenik gradonačelnika za područje društvenih djelatnosti Hrvoje Andrić, predsjednik zajednice Udruge Hvidra Brodsko-posavske županije Štefan Paun i mnogobrojni ostali uzvanici.

"Posebna mi je čast i zadovoljstvo nazočiti 17. Međunarodnim sportskim susretima osoba s invaliditetom'Bljesak 2016', koji se organizira u našem gradu. Posebno sam sretna i ponosna što se danas u našem gradu okupilo ovoliko natjecatelja. Nadam se da će i iduće godine budući susreti donijeti i više ovakvih sportskih susreta. Brodsko-posavska županija će uvijek biti uz naše sportaše a posebno uz naše sportaše s invaliditetom. Obilježavanje ove smotre povodom vojno-redarstvene akcije Bljesak i spomena na naše poginule hrvatske branitelje doista je velika stvar", rekla je Anica Vukašinović.

"Hrvatski paraolimpijski odbor podržava već dugi niz godina organizaciju sportskih susreta 'Bljesak' u Slavonskom Brodu. Ovo su 17. sportski susreti što samo dokazuje njihovu ustrajnost. Ovdje gostuju 32 ekipe iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske“, naglasio je Ticijan Komparić.

Turnir je bio podijeljen u šest sportskih disciplina (košarka u kolicima, sjedeća odbojka, boćanje, turnir u šahu, tenis u kolicima, kuglanje).

Poredak na košarkaškom turniru:

1. KIK Zmaj Gradačac

2. KKI Brod Slavonski Brod

3. KKI Vukovi Zagreb

4. DPSŠ Maribor Maribor

5. KKI Brod II Slavonski Brod

6. Ž.K.K.U.K Bambi Sarajevo

Najbolji strijelac turnira je Saša Koški iz ekipe domaćina KKI Brod, najbolji u šutiranju za tricu je član ŽKKUK Bambi iz Sarajeva Arnel Murić, dok je najboljim igračem turnira proglašen Ivica Vujica iz ekipe domaćina KKI Brod.

Turnir u sjedećoj odbojci održan je u OŠ “Dragutin Tadijanović” a poredak je bio sljedeći:

1. mjesto SKISO Sinovi Bosne

2. mjesto OKI Brčko

3. mjesto OKI Zavidovići

4. mjesto OKI Marsonia

5. mjesto OKI Novska

6. mjesto KISO Hrabri

Na boćarskom turniru sudjelovalo je sedam klubova s devet ekipa s sliedećim poretkom:

1. mjesto BK DAN Slavonski Brod

2. mjesto BKOSIIŽ ISTRIJANA Pula

3. mjesto BKI LASTAVICE Đakovo

Na teniskom turniru održani su susreti u pojedinačnoj i konkurenciji parova.

Pojedinačni poredak:

1.mjesto Kladarić Željko

2. mjesto Sosnik Mario

3. mjesto Relić Miroslav

4. mjesto Vučković Avgustin

5. mjesto Matić Igor

6. mjesto Ograjšek Igor

Ekipni poredak:

1. mjesto Sosnik Mario, Relić Miroslav

2. mjesto Kladarić Željko, Vučković Avgustin

3. mjesto Matić Zdenko, Ograjšek Igor

Kuglački turnir slijepih i slabovidnih održan je u SRC Vijuš.

1. mjesto Zagreb 1866 bodova

2. mjesto Kranj 1798 bodova

3. mjesto Rijeka 1742 bodova

4. mjesto Kranj II 1729 bodova

5. mjesto Sarajevo 1619 bodova

6. mjesto Slav. Brod 1594 bodova

7. mjesto Banja Luka 1560 bodova

8. mjesto Kopar 1068 bodova

Pobjednička ekipa Zagreba bila je u sastavu Stjepan Đunđek, Nermina Mehaulić i Ruža Markešić.

Osvajači srebrne medalje Kranj I bili su Slavko Muhić, Joža Lampe i Marijan Zlatar

Broncu su osvojili Ivan Kombol, Milutin Topić i Vedran Dumenčić

Na šahovskom turniru sudjelovalo je 44 igrača.

Nakon uzbudljivih borbi odluka je pala u zadnjem kolu u kojem je MK Domagoj Glažar iz ŠK Stjepan Bosak - URIHO ostvario pobjedu a time i osvojio turnir sa 6.5 bodova iz sedam partija. Drugo mjesto je osvojio Zoran Matan,a također iz ŠK Stjepan Bosak - URIHO, dok je treći bio Mislav Barbarić iz ŠKI Kralj, Slavonski Brod.

Poredak kadeta:

1. mjesto Stjepan Damjanović

2. mjesto Fran Mandarić

3. mjesto Matej Asčić.

Glavni sudac turnira bio je Anto Asčić koji je izrazio veliko zadovoljstvo kvalitetom turnira kao i samim ponašanjem sudionika. Kompjutersku logistiku je jako dobro obavio Miroslav Šolić, majstorski kandidat iz Strizivojne.

Ovo višednevno natjecanje proteklo je u srdačnoj i vedroj atmosferi s osjećajem velikog zajedništva te sa željom svih nazočnih da se ovakav susret dogodi i sljedeće godine pod nazivom 'Bljesak 2017'.

Domagoj Glažar

 

Povezane vijesti