URIHO: Ortopedska pomagala na Sajmu za 50+ generaciju

Generacija 50+ predstavlja respektabilnu populaciju, čiji udio u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40 posto, te se predviđa njegov daljnji rast

 

Od 19. do 21. svibnja na Zagrebačkom velesajmu održava se 'Pravo doba – sajam za 50+ generaciju' gdje ustanova URIHO izlaže i nudi proizvode iz ortopedskog programa, radnu odjeću za medicinsko osoblje te ostalu bogatu ponudu asortimana kojeg su izradile osobe s invaliditetom.

Prilika je to da zainteresirani posjetitelji iskoriste sajamski popust od 10 posto na ortopedski program te se dodatno informiraju o nabavi obuće po mjeri, svih vrsta proteza, ortopedskih uložaka, raznih steznika za deformitete i slično.

Sajam je svečano otvorila, uz svesrdnu podršku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga, Ana Stojić Deban, dok je štand URIHO-a posjetila pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Mirka Jozić, interesirajući se za radnu i zaštitnu obuću najveće zaštitne radionice u RH.

Sajam na jednom mjestu ove godine okuplja profesionalce uključene u povećanje kvalitete života u starijoj dobi, a ponudit će odgovore na najčešća pitanja vezana za očuvanje i poboljšanje zdravlja, osiguranje njege u poznim godinama te integraciju u društvo osoba starije životne dobi.

Generacija 50+ predstavlja respektabilnu populaciju, čiji udio u ukupnom stanovništvu Republike Hrvatske iznosi skoro 40 posto, te se predviđa njegov daljnji rast.

Uzimajući u obzir ovaj trend, Zagrebački velesajam sa suorganizatorima stručno-popratnog programa Gradom Zagrebom i Zakladom zajednički put, pripremio je sajam Pravo doba, kojim daje doprinos  u podizanju društvene svijesti o važnosti brige svakog pojedinca za svoje zdravlje, dobar osjećaj i blagostanje u svakom pogledu. 

Osim URIHO-a, svoje usluge na sajmu nude lječilišta i toplice, zdravstvene ustanove, domovi za starije osobe, tvrtke s opremom za ustanove i kućanstva, pomagalima, dodacima prehrani, turističke agencije, financijske ustanove i svi drugi  koji doprinose povećanju kvalitete života u starijoj dobi.

Iz bogatog popratnog programa vrijedno je izdvojiti pravno, socijalno i zdravstveno savjetovalište, tribinu „Samozaštitno ponašanje u slučaju krađa“, predavanje „Utjecaj aromaterapije na nesanicu“, te okrugli stol s radnim nazivom „Geroprofilaksa i prepoznavanje nasilja nad starijima u zaštiti zdravlja starijih osoba“ . Zainteresirani posjetitelji također će moći uživati u nordijskom hodanju od Bundeka do Zagrebačkog velesajma, ali i u nastupima plesnih i pjevačkih skupina.

Na štandovima izlagača moći će se obaviti mali sistematski pregled. Ulaz na Sajam je besplatan.

In Portal

 

Povezane vijesti