Koprivnica: IBSA europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe

Hrvatska reprezentacija natječe se sa 17 kuglača i kuglačica te se očekuje vrlo uspješan nastup i osvajanje ekipnih medalja

 

Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski športski savez slijepih od 24. do 28. svibnja u Koprivnici domaćini su 16. IBSA europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne.

Suorganizatori su Kuglački savez Koprivničko-križevačke županije i Športska udruga slijepih Podravina. Natjecanje će se održati na kuglani Kuglačkog saveza Koprivničko-križevačke županije, Tarašćice 2. Na prvenstvu se natječe 88 kuglačica i kuglača te zajedno s trenerima i asistentima njih 120 iz osam zemalja.

Svečanost otvaranja održat će se u utorak, 24. svibnja s početkom u 8.30 sati u Domu mladih u Koprivnici, Hrvatske državnosti 10.

Hrvatska reprezentacija nastupa sa 17 kuglača i kuglačica te se očekuje vrlo uspješan nastup. Favoriti smo za osvajanje ekipnih medalja kod kuglačica i kuglača te u još nekoliko pojedinačnih disciplina. Ovo je drugo Europsko prvenstvo u kuglanju za slijepe kojemu je Hrvatska domaćin, a prvo je bilo u Rijeci 2005. godine. 

Darko Matić / HPO