Fenomen zvani Mikela Ristoski: Rođena za zlato

Trenutak u kojemu će naša Mikela pokazati svu raskoš svog talenta došao je na Svjetskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama u Pragu, na kojemu je osvojila dva zlatna odličja, i to na 100 metara i u troskoku, u kojem je postavila i novi svjetski rekord

Možda smo mislili da zlatna medalja koju je naša paraolipmijka iz Pule osvojila u skoku u dalj na Svjetskom prvenstvu u Christchurchu predstavlja njezin krajnji domet, da više od toga ne može. A onda su došle Olimpijske igre u Londonu i od zlatne medalje u skoku u dalj (5.28 m.) dijelilo ju je samo nekoliko centimetara. Londonska bronca stoga je sjajila kao zlato, samo je bilo pitanje trenutka kada će se velika očekivanja koja smo imali od Mikele Ristoski i kapitalizirati.

A taj je trenutak došao na Svjetskom prvenstvu za osobe s intelektualnim teškoćama u Pragu, na kojem je naša paraolimpijka Mikela Ristoski osvojila dva zlatna odličja, i to na 100 metara i u troskoku, u kojem je rezultatom od 11,54 metra postavila i novi svjetski rekord.
"Naravno da sam zadovoljna ovim rezultatima. Cilj mi je bio testirati eksplozivnost i zato nisam nastupila u meni najdražoj disciplini - skoku u dalj", izjavila je članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Medulin Mikela Ristoski, koja je najavila kako će se u narednih mjesec dana posvetiti upravo dalju u kojem očekujem najbolje rezultate na predstojećem Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s inavaliditetom koje će započeti 20. srpnja u Lyonu.

Najmlađi atletičar prvenstva bio je 17-godišnji Goran Jelić, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom Sokol iz Bjelovara, koji je svojim nastupom na 400 metara i osobnim rekordom opravdao svoj odlazak u Prag. Jelić smatra da je već sada spreman za rezultat ispod 51 sekunde što će mu biti sljedeći cilj.

Zadovoljstvo nastupima naših atletičara u Pragu nije krio ni novi izbornik Tomislav Krističević koji je najavio da bi na SP u Lyonu moglo nastupiti 15 naših atletičara.

In-Portal / Hina

Foto: Goran Jakus/PIXSELL