Judo: Bronca za Luciju Brešković ma prvenstvu za slijepe i slabovidne u Birminghamu

"U natjecanje sam ušla možda previše opušteno. Nisam dobro ušla u prvu borbu protiv Zabrotske koju sam izgubila kao i na Europskom prvenstvu iako sam možda kvalitetnija od nje", rekla je Lucija

 

U organizaciji Britanskog judo saveza u Birminghamu na Sveučilištu Wolverhampton održava se IBSA Judo Grand Prix turnir za slijepe i slabovidne judaše i judašice.

Hrvatska paraolimpijka Lucija Brešković nastupila je u kategoriji do 70 kg te s dvije pobjede i isto toliko poraza osvojila brončano odličje. U borbi za broncu savladala je nositeljicu srebrne medalje s paraolimpijskih Igara u Londonu, Ruskinju Savostianovu Iponom.

Zlato je osvojila Brazilka Alana Martins Maldonado, a srebro Ruskinja Olga Zabrodskaia.

"Očekivala sam možda više natjecateljica, ali četiri borbe sasvim su mi bile dobre", rekla je Lucija Brešković.

"U natjecanje sam ušla možda previše opušteno. Nisam dobro ušla u prvu borbu protiv Zabrotske koju sam izgubila kao i na Europskom prvenstvu iako sam možda kvalitetnija od nje. U drugoj borbi dobila sam Britanku Nataliu Greenhough. U trećoj borbi protiv Brazilke Alane Martins Maldonado izgubila sam na dva yuka, dok je sve ostale cure bacila na ippon, i mislim da je to bila odlična borba. Zadnju borbu protiv prve na svjetskoj rang listi Ruskinje Savostyanove sam dobila bacivši je na ippon nakon manje od minute borbe. Sada slijedi kamp, pa dalje treninzi do Rija, zaključila je hrvatska paraolimpijka Lucija Brešković.

Ovo je posljednje natjecanje uoči Paraolimpijskih igara. Po završetku današnjih borbi od 6. do 8. lipnja za sve judašice i judaše koji će nastupiti na 15. POI u Rio de Janeru organizira se trening kamp.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti