Štićenici Udruge za Down sindrom Zadarske županije dobili posao u restoranu 'Pašta & Svašta'

"To smatramo značajnim pomakom u smjeru integracije i budućeg zapošljavanja osoba s Down sindromom", poručuju iz Udruge

 

Udruga za Down sindrom Zadarske županije dogovorila je poslovno-rehabilitacijsku suradnju s restoranom na zadarskom Poluotoku. U restoranu 'Pašta & Svašta' u Zadru, u četvrtak 9. lipnja, započet će s radom dvoje štićenika Udruge.

"To smatramo značajnim pomakom u smjeru integracije i budućeg zapošljavanja osoba s Down sindromom. Nadamo se da ćemo poslati poruku i ostalima da sukladno svojim potrebama i mogućnostima nastoje uključivati osobe s teškoćama u sve segmente društva", poručuju iz Udruge.

Udruga za Down sindrom Zadarske županije osnovana je 2007. godine. Suočeni s postojećim, vrlo lošim, stanjem u pristupu, integraciji i radu s osobama s Down sindromom, roditelji djece s odlučili su se organizirati kako bi se barem malim dijelom približili onomu što se može i što se čini na tom području u razvijenijim europskim zemljama.

Želja im je osobito bila senzibilizirati društvenu zajednicu prema osobama s Down sindromom, unaprijediti zdravstvenu i psihosocijalnu skrb, obrazovanje, zapošljavanje i uključivanje osoba s Down sindromom u društvenu zajednicu.

Više o udruzi na stranici zadar-21.hr.

In Portal 

 

 

Povezane vijesti