Sirius Open: Međunarodni turnir koji okuplja vrhunske tenisače u kolicima

Organizatori planiraju nastaviti tradiciju koja Zagreb svrstava na svjetsku kartu teniskih turnira za osobe s invaliditetom

 

U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 24. do 26. lipnja održati Sirius Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir se tradicionalno održava već sedmu godinu na terenima Nacionalnog teniskog centra na Zagrebačkom velesajmu. Ove je godine, između ostalih, turnir podržao i Borna Ćorić, jedan od najboljih mladih tenisača svijeta.

Priliku za naslov ove će godine tražiti ukupno 37 natjecatelja i natjecateljica iz cijeloga svijeta, od čega se u muškoj kategoriji natječe 27 tenisača, a u ženskoj šest tenisačica. Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati osam natjecatelja.

"Za razvoj tenisa u kolicima u Hrvatskoj izuzetno su važni turniri kao što je Sirius Open, koji pridonose popularizaciji našeg sporta u Hrvatskoj, a isto tako hrvatskim igračima daju mogućnost da igraju međunarodne turnire i skupljaju iskustvo te međunarodne bodove. Uvijek rado dolazim na Sirius Open jer smatram da je jedan od najbolje organiziranih turnira na touru, što potvrđuju i drugi igrači. Veselim se i ovogodišnjem izdanju te pozivam sve da dođu podržati turnir i igrače“, kaže Anto Joskić, najbolje rangirani hrvatski tenisač koji se nalazi na 119. mjestu ITF-ove rang ljestvice.

Organizatori planiraju nastaviti tradiciju koja Zagreb svrstava na svjetsku kartu teniskih turnira za osobe s invaliditetom. Osim vrhunske organizacije, turnir krasi i prijateljski duh koji i sam direktor turnira, Bojan Kovač, rado ističe: "Naši igrači prepoznali su trud koji cijeli tim ulaže kako bi turnir ostao na zavidnoj razini. Iznimno sam ponosan što je upravo turnir u Zagrebu neslužbeno proglašen među najbolja 3 turnira u svijetu po organizaciji i timu koji vodi brigu o cijelom projektu. Nagrada koju smo dobili od samih igrača najbolji je pokazatelj da smo prepoznali potrebe natjecatelja s kojima gradimo prijateljske odnose te se trudimo što bolje ih upoznati sa Zagrebom, u koji se rado vraćaju.“

Tenis u kolicima slijedi jednaka pravila kao i klasičan tenis, s razlikom da se ovdje igrač nalazi u sportskim kolicima i dozvoljena su dva odskoka loptice. Sirius Open turnir predstavlja jedini takav turnir u Hrvatskoj te jedan od 160 međunarodnih turnira koji će biti održani u sklopu UNIQLO Wheechair Tennis Toura.

Više informacija o turniru možete saznati na stranici tk-sirius.com.

Božica Ravlić

Foto: Mario Poje

 

Povezane vijesti