Ljetne sportske igre mladih u Splitu

Na ovogodišnjim 20-ima po redu Sportskim igrama mladih u Splitu, održanima od 15. do 17. kolovoza 2016., muška nogometna ekipa iz Svete Nedelje „EL CLASSICO 2“ u kategoriji kadeta osvojila je treće mjesto pod vodstvom Kristijana Stipanovića, trenera i voditelja s invaliditetom.

 

 „Drugi puta zaredom predstavljali smo Svetu Nedelju, osvojivši jako dobro treće mjesto. Prošle godine imali smo četvrto pa nam je ovo dobar poticaj za dalje. Izuzetno sam ponosan na svoju ekipu, koju su ove godine predstavljali: Mateo Jankavić (14), Borna Graciš (15), Stipe Krstanović (15), Andrej Lovreček (14), Juraj Motočić (14), Ivan Bešlić (14), Leonard Vrančić (14) i Mark Pavić (14). Znam da su dali sve od sebe i zaista su postigli odličan uspjeh. Bili su najmlađi natjecatelji, ali nisu se uplašili starijih protivnika. Da smo imali više sreće u polufinalu, ušli bi u finale. Ali smo barem ostvarili ono po što smo došli, a to je brončana medalja“, rekao je Stipanović.

Ukupno se natjecalo 16 ekipa iz Hrvatske.

„U prvom kolu smo igrali protiv favorizirane ekipe MNK NACIONAL iz Zagreba. Dogovorili smo se da ćemo dati sve od sebe da ih izbacimo pa smo se toga i držali kao prava ekipa. I uspjeli smo ih pobijediti rezultatom od 2:0. Gol za 1:0 zabio je Andrej Lovreček, a za 2:0 Juraj Motočić. U drugom kolu smo igrali protiv ekipe Repley iz Križevaca. Dobili smo ih 2:1, zahvaljujući pogocima Leonarda Vrančića. U polufinalu smo izgubili protiv ekipe SB 01/02 iz Slavonskog Broda s 2:1. Loše smo krenuli u utakmicu i nismo imali sreće. Naš gol dao je Mark Pavić. Za treće mjesto igrali smo protiv Skalinade iz Splita, dobivši 3:2, zahvaljujući Andreju Lovrečeku koji je zabio dva gola te Leonardu Vrančiću, koji je dao još dodatni gol“, objasnio je Stipanović, pohvalivši odličnu organizaciju.

Na kraju je dodao: „Ovo je veliko iskustvo za sve, a ponajprije je važno da smo uspjeli sudjelovati, da smo uživali i da nam je bilo super, kako meni kao treneru, tako i natjecateljima. A posebno su ponosni roditelji kad su saznali kako su im djeca odlično odigrala. Moram reći da su me dečki izrazito razveselili.“ 

 

Tekst i foto: Klaudija Klanjčić