Rijeka: Sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju

Sportske igre pod svojim nazivom podrazumijevaju elemente košarke, nogometa, kuglanja, boćanja, trčanja i elemente sportskog poligona

 

U Dvorani Zamet, 23. rujna 2016. s početkom u 10 sati, održat će se 8. riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju.

Cilj sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju, pokrenutih 2009. godine, jest omogućiti što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšanje samopouzdanja, pozitivnu percepciju, poboljšanje senzorskih sposobnosti, razvijanje samostalnosti i pomoći u grupi, druženje i veselje te prihvaćanje u društvu i od strane zajednice.

Igre uključuju treninge i susrete centara, ustanova i udruga s područja Rijeke i okolice, koji ove programe (koji za cilj imaju športski rad sa djecom koja imaju višestruke teškoće u razvoju), u regiji prepoznaju kao kvalitetne i čine ih dostupnima svim osobama kojima su namijenjeni. Sportske igre pod svojim nazivom podrazumijevaju elemente košarke, nogometa, kuglanja, boćanja, trčanja i elemente sportskog poligona. 

Organizatori pozivaju sve zainteresirane dječje vrtiće, osnovne i srednje škole te centre da se prijave za sudjelovanje! 
Rok za prijavu je 12. rujna.
Sve informacije možete dobiti na broj telefona 051 312-226 ili putem e-maila office@ssoi-rijeka.hr.

B. Ravlić