Paraolimpijske igre: Miljenko Vučić šesti u bacanju kugle s osobnim rekordom

"Kada Bog zatvori vrata, otvori prozor. Nisam se želio predati, imao sam volju i počeo sam se baviti atletikom", kazao je naš atletičar s invaliditetom

 

Hrvatski atletičar Miljenko Vučić osvojio je šesto mjesto u bacanju kugle u konkurenciji slabovidnih na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru s osobnim rekordom 15,07 metara.

Vučić je u Brazil na svoje prve POI doputovao s osobnim rekordom od 14,68 m, a potom ga na Olimpijskom stadionu dva puta popravljao. Prvo je kuglu bacio 14,89 metara, a u posljednjoj, šestoj seriji i 15,07 m.

"U početku sam bio malo ukočen, žao mi je što sam se probudio tek na kraju. Vidjeli ste prvih sedam je bacilo preko 15 metara. Premda sam postavio osobni rekord nadao sam se malo boljem rezultatu. No, ipak su to POI, bilo je tu i malo treme", kazao je 34-godišnji Ogulinac koji trenira u Odiseju iz Kutine.

Ovaj diplomirani inžinjer politehnike preko tjedna trenira u Ogulinu i to vježbe snage, a svakog drugog vikenda i tijekom priprema u Kutini radi s trenerom Mihovilom Rendulićem.

"Mislim da sam jedini koji je u takvim uvjetima izborio nastup na paraolimpijske igre. U Ogulinu nemam atletskog trenera pa preko vikenda živim kod svog trenera i njegove obitelji i na tome mu se zahvaljujem. Za mene je ovo veliki uspjeh", dodao je Vučić koji je vid počeo gubiti sa 22 godine.

"Kada Bog zatvori vrata, otvori prozor. Nisam se želio predati, imao sam volju i počeo sam se baviti atletikom", kazao je.

Najveći uspjeh ostvario je ove godine u Grossetu osvojivši drugo mjesto na Europskom prvenstvu.

"Moj cilj je paraolimpijska medalja i nadam se kako ću u tome uspjeti," kazao je na kraju Vučić koji radi kao referent u Gradskoj upravi Ogulina i predsjednik je Ogulinske udruge slijepih.

Zlato je osvojio Španjolac Kim Gonzalez Lopez bacivši kuglu 16,44 m, srebro je osvojio Iranac Saman Pakbaz s rezultatom 15,98 m, dok je bronca pripala Ukrajincu Romanu Danjliuku s rezultatom 15,94 m.

Hina

 

Povezane vijesti