Allianz i HPO: Spektakularni doček paraolimpijaca nakon tijumfalnog nastupa u Rio de Janeiru

Uz bogat glazbeni program Vatre, Detoura i DJ-a dobra zabava je zajamčena, a građane i paraolimpijce očekuju još neka iznenađenja

 

Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor pozivaju građane Zagreba i njihove goste da se pridruže našim paraolimpijcima u velikome slavlju te da zajedno proslave osvojena odličja u srijedu, 21. rujna, uz zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice, s početkom u 17.30 sati.

Riječ je o prvom javnom dočeku sudionika Paraolimpijskih igara kojime se hrvatskim paraolimpijcima želi odati poštovanje za postignuća ostvarena na najznačajnijem svjetskom natjecanju za sportaše s invaliditetom.

Allianz i Hrvatski paraolimpijski odbor spaja petogodišnja suradnja u sklopu koje je prije pola godine pokrenuta kampanja "Budi dio koji nedostaje". Tijekom kampanje putem društvenih su se mreža prikupljale ohrabrujuće poruke navijača kojima su paraolimpijci 31. kolovoza u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb ispraćeni u Rio.

Svečani doček nastavak je ove kampanje te će biti prilika da im Hrvatska primjereno čestita i zahvali na postignutim rezultatima.

Uz bogat glazbeni program Vatre, Detoura i DJ-a dobra zabava je zajamčena, a građane i paraolimpijce očekuju još neka iznenađenja. Za sve one koji neće moći biti na zagrebačkom dočeku osiguran je izravni prijenos na Drugom programu HTV-a od 18.30 sati.

Hrvatsku je predstavljalo 19 sportaša s invaliditetom koji se kući vraćaju s pet medalja - po dvije zlatne i srebrne, te jednom brončanom. Stolnotenisačica Sandra Paović iz Rija donosi zlatnu medalju, a najsjajnije je odličje osvojila i Mikela Ristoski u skoku u dalj. U muškoj konkurenciji u skoku u dalj srebro je osvojio Zoran Talić, dok se bacač diska Velimir Šandor ovjenčao brončanom medaljom. Povijesni uspjeh u stolnom tenisu ostvarile su Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić koje su osvojile prvu ekipnu medalju za Hrvatsku na paraolimpijskim igrama.

Iako se dio paraolimpijaca već vratio s Igara, većina u Zagreb slijeće upravo u srijedu, stoga će doček biti najbolji način da paraolimpijci zaokruže svoj nastup na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Riju.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti