BKOSI Pulac: Mladi boćari s invaliditetom predstavljaju svijetlu budućnost našeg kluba

Poboljšanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom i promocija boćanja kao našeg mediteranskog sporta misija je ovoga kluba

 

BKOSI Pulac okuplja sve osobe s invaliditetom, bez obzira na vrstu i težinu invaliditeta, u tri svoja programa: sportski, rekreacijski i rehabilitacijski.

Poboljšanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom i promocija boćanja kao našeg mediteranskog sporta, misija je ovoga kluba. Svi članovi neovisno u koji program uključeni jednako su aktivni kroz druženje, smijeh, treniranje, a onda i postizanje vrijednih rezultata. Tako je primjerice BK Pulac na natjecanjima osvajao vrijedne medalje, a sve zahvaljujući njima – vrijednim, ustrajnim sportašima koji samozatajno treniraju svaki tjedan.

Medalje koje su na natjecanjima osvajali i osvajaju vrijedne su svakog spomena:
2012 - dva zlata, srebro i bronca – mladi – nacionalno natjecanje
2013 - zlato i srebro -mladi – nacionalno natjecanje
2013 – bronca – europsko prvenstvo mladih u Brnu
2014 – ekipni prvaci Hrvatske, osvajači
prelazni pehar za najbolji klub
2014 – zlato, srebro i bronca pojedinačno PH
2014 – dva zlata srebro Juniorsko PH
2014- zlato -Kup Hrvatske
2015 – Zlato rekreacija – turnir “Željko Klepač” Zagreb
2015 – obranili naslov ekipnih prvaka Hrvatske

Upravo oni su ti koji pomiču vlastite granice svakodnevno i svijetli primjer da je sve moguće i onda kad se čini da je nemoguće. Ograničenja ne postoje, njih stvaramo mi sami svojim uskogrudnim razmišljanjima. U BK Pulac stvari su jednostavne smijeh, zabava, zajedništvo, treniranje, nastojanja, uspjesi. Poanta je samo se treba prepustiti i ne odustati, a pravi primjer su upravi oni – sportaši BK Pulac.

Izvor: hrvatskareprezentacija.hr

 

Povezane vijesti