Prvenstvo u Poznanu: Hrvatski boćari s invaliditetom osvojili dvije bronce u žestokoj konkurenciji

Davor Komar u srazu sa žestokim protivnicima osvaja 3. mjesto pojedinačno te također broncu u paru s Melisom Osmanović, iza reprezentacija Kanade i Njemačke

 

Reprezentacija Hrvatske u boćanju osoba s invaliditetom vratila se s Međunarodnog boćarskog prvenstva održanog u Poznanu u Poljskoj od 6. do 10. listopada. Na prvenstvu je Hrvatsku predstavljalo šest sportaša u četiri kategorije - Davor Komar, Melisa Osmanović, Marko Arambašić, Samanta Lukšić, Martin Frković i Leon Goličnik

Na prvenstvu se u četiri kategorije natjecalo 52 sportaša, od kojih sedam u BC1, osam u BC2, 20 u BC3 te 17 igrača u BC4 kategoriji.

U jakoj konkurenciji hrvatski su boćari osvoili dvije bronce u BC4 kategoriji.

Davor Komar u srazu sa žestokim protivnicima osvaja 3. mjesto pojedinačno te također broncu u paru s Melisom Osmanović, iza reprezentacija Kanade i Njemačke. Naši ostali sportaši nisu uspijeli ući u borbu za medalje, ali su odigrali vrlo dobar turnir s nekoliko dobrih utakmica.

Paralelno uz ovo prvenstvo održan je Turnir integracije, uvođanjem pet novih država u svijet boćanja za osobe s invaliditetom, a riječ je o Makedoniji, Bugarskoj, Gruziji, Turskoj i Grčkoj.

D. Juren